m13m1 Opublikowano 4 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2025 (edytowane) Zaprosiłem ciszę na wspólną kolację stolik w restauracji i kwiaty w wazonie (kelner w uniformie usługiwał z gracją) miała delikatne takie zwiewne dłonie przywitałem ciepło przysunąłem krzesło kelner wlewał wino do naszych kieliszków zerknęła mi w oczy spośród rzęsy przesłon poczułem rumieniec na swoim policzku zapytałem cicho czemu nic nie mówi z napięciem i żarem wpatrzyłem się w ciszę upiła łyk wina wzrok się gdzieś zagubił jakby coś szeptała ale jej nie słyszę posłała mi uśmiech bez cienia radości z irytacją zmiąłem serwetkę nad stołem zwracając uwagę licznych w sali gości z desperacją w głosie prawie wykrzyknąłem chcę rozmowy z tobą byś mi wyjaśniła jak żyć na tym świecie gdzie miłość się słania czy udręka w sercu jest ci taka miła że milczeniem zbywasz tak ważne pytania cisza nagle wstała rozlało się wino omiotła mnie wzrokiem wpadając w zgorszenie wskazała w kąt sali gdzie ze smutną miną stało opuszczone i... moje sumienie Edytowane 5 Stycznia 2025 przez m13m1 (wyświetl historię edycji) 4
Nata_Kruk Opublikowano 5 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rytmiczny, dobrze skrojony wiersz i ciekawa treść. Wers z.. kelnerem.. może by w nawiasy, bowiem następne słowo dotyczy ciszy, a z rozpędu wychodzi, jakby kelner nagle zmienił 'pLeć' Pozdrawiam.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 5 Stycznia 2025 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2025 (edytowane) historia ciekawa i ładnie opowiedziana jak w prawdziwym życiu gdy sumienie w kącie cisza dzwoni w uszach samotność doskwiera i jeszcze ten atak myśli dołujących ty o krok by skończyć tutaj z sobą teraz a jednak wystarczy wyciągnąć swe ręce przytulić sumienie i go nie opuszczać a wtedy depresja zanika czym prędzej pośród rozmów z ludźmi zgubiła się pustka :)) Edytowane 5 Stycznia 2025 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji)
piąteprzezdziesiąte Opublikowano 4 Lutego 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2025 Lubię, lubię, bardzo lubię :)
Rekomendowane odpowiedzi