Lidia Maria Concertina Opublikowano 3 Stycznia Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia Ściskam niepewnie pochmurny dzień i zapominam, że przecież Bóg nie objawia się nam wprost, że trzeba Go szukać. Serce dźwiga kolorowe walizki. Moje serce zostało na Hatutu. Bilety do kontroli. Czy naprawdę muszę uczestniczyć w tym ludzkim pędzie? Czy naprawdę konieczne jest płacenie czynszu za wynajem tej niezmordowanej Wieży Babel?! Nie mam ochoty z kimkolwiek rozmawiać. Dziś. Zawsze. Nigdy. Nikt nie rozumie. Każą po sobie sprzątać, dezynfekować ręce i wypełniać dokumenty. A kiedy już to wszystko zrobię, nagle mam osiemdziesiąt lat i zniżki na autobusy i riksze i tyle pieniędzy, żeby codziennie móc sobie sprawić naszyjnik z głową trylobita. Z dofinansowania Ministerstwa Wykopalisk. Sto lat! 4
Bożena De-Tre Opublikowano 4 Stycznia Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia @Lidia Maria Concertina Piszesz poezję i to dobrą …a ona zatrzymuję nas w pędzie.Tu widać zawieszenie pomiędzy niedosytem a „ przejdzeniem codziennoscią”……lekko i płynnie zmierzasz do wiecznośći-:) …..z darem obserwacji i mam nadzieję „ kartami-:)-:)….niech Ci się spełnią marzenia te co poza ramy obrazów się wylewają i te przy których nawet papier się rumieni L.M Concertino.Wrocław 2025 rok.
Leszczym Opublikowano 4 Stycznia Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia @Lidia Maria Concertina Jak zawsze prowokacja na poziomie ekstraligowym :)
MIROSŁAW C. Opublikowano 4 Stycznia Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia @Lidia Maria Concertina " ...śmierć nie istnieje jako taka, jest wyłącznie całkowitą nieobecnością życia, konsekwencją, tym, co pozostaje po rozpłynięciu się ostatnich okruchów egzystencji". Pozdrawiam. 1
Lidia Maria Concertina Opublikowano 18 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia @Bożena De-TreZ całego serca DZIĘKUJĘ! Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Stracony Opublikowano 18 Stycznia Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia @Lidia Maria Concertina Dobry wiersz i dobra kawa, to jeszcze osiągalne. Chwila ciszy w tym towarzystwie - bezcenna.
Rekomendowane odpowiedzi