xzxyv Opublikowano 23 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2024 "co się z nią stało przecież taka z niej była pedantka taka porządna i mądra dziewczyna" dlaczego więc stoję wśród stajni Augiasza sprzątałam tu przecież dziś rano ktoś znów wszedł z brudnymi butami do sterylnych zakątków parszywego serca przecież dopiero co zmyłam podłogę znów zostaną czyjeś cierpkie ślady jakże mam je zmyć gorzkimi łzami w życiu bezwzględny porządek wszystko dokładnie i pod linijkę serce zapewnia że kochać nie może niech Horkos je skaże za bezczelne łganie przez nie znów wszystko niepoukładane nieposkładane szafki pełne uczyć zawiłych do której półki w umyśle Cie wcisnąć chciałam jak Ikar dosięgnąć nieba wznieść się na życia piedestał jakże teraz mam się nie stopić w lipcowym sztormie twych oczu wybaczcie mi proszę ten syf posprzątać znów po kimś muszę i drzwi wejściowe w końcu zamknę jak Tantal przecierpię katusze 6
UtratabezStraty Opublikowano 24 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2024 Temat pedanterii jest mi bliski. I tak sobie myślę, czy wiersz o tej tematyce nie powinien być bardziej abstrakcyjny. Bo według mnie pedanteria może się objawiać właśnie w takiej tęsknocie za światem abstrakcyjnym, gdzie wszystko można zredukować do pewnych wzorów matematycznych i obliczyć... . 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 11 Lutego Zgłoś Opublikowano 11 Lutego Akurat jestem pedantem Łukasz Jasiński
Wiechu J. K. Opublikowano 14 Lutego Zgłoś Opublikowano 14 Lutego Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @xzxyvTakie drzwi raz zamknięte byle wytrychem się nie otworzy i ciężko jest dopasować klucz, który odświeży młodości zaufanie. Pozdrawiam serdecznie! 1
Rekomendowane odpowiedzi