Ten utwór został doceniony przez użytkowników. aniat. Opublikowano 14 Grudnia 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2024 Zaparzyłam Cię w herbacie, w malinowym aromacie. Tak jak wtedy, gdy grzaliśmy się w ten dzień zimowy. Śnieg był wtedy bardzo biały, szyby z nim się całowały, I my także, między każdym łykiem malinowym. Gdzieś na dworze świat wirował. Wszystko w zimnej bieli chował. Tylko u nas ciepło się rozsiadło z namiętnością. Raz zajrzało w nasze oczy, raz dotknęło drżącej dłoni, malinową racząc się miłością. Zaparzyłam Cię w herbacie, w malinowym aromacie. Tak jak wtedy, gdy byliśmy zakochani. W nagich drzewach cisza spała. Świat dźwiękami się oddalał. Tylko zmysły, głośno rozedrgane między nami. Filiżanka pełna ciepła, malinowy smak pamięta. Tylko tyle, łyk napoju, co rozgrzewa w zimie. A za oknem dzień zaspany. W śnieżnej ciszy zatrzymany. Tak jak wszystkie. Zacznie się herbatą, potem minie. 13
andreas Opublikowano 14 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2024 Ślicznie! Z wielką przyjemnością przeczytałem dwa razy. A tę metaforkę "zaparzyłam cię w herbacie", chętnie bym Ci podkradł. Pozdrawiam serdecznie.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 14 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2024 Pomysł super i czytając można usłyszeć melodię wyrównując rytm treść fajna
aniat. Opublikowano 14 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2024 @andreas dziękuję za miły komentarz. Cieszy mnie on tym bardziej, że jakoś nie byłam pewna tego wiersza @Jacek_Suchowicz dziękuję
andreas Opublikowano 14 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2024 @aniat. Przecież wiesz chyba, że jeszcze się taki nie narodził, który by wszystkim dogodził. A poza tym nie każdy nasz wiersz musi być rekordem świata. Miłej niedzieli życzę.
Starzec Opublikowano 14 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2024 @aniat. Świetny wiersz. Pozdrawiam:)
Radosław Opublikowano 26 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2024 Bardzo ciekawy i zmysłowy wiersz. Zastanawiają mnie rymy, raczej najsłabszy punkt, ale całość bardzo pomysłowa . Pozdrawiam świątecznie
Rekomendowane odpowiedzi