Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Ktoś mi powiedział: co do niej czujesz? Zamilkłem. Nie wiedza nurtuje od paru tygodni i boli, bo każdej nocy myślę.   Odpowiedzi nie ma. A może jest skryta? Gdzie? Nikt nie pyta, nikt nie woła, nikt nie prosi. Każdy kona?   A może ty wiesz? Pytałem ciszy i milkłem.
    • łatwo płyną słowa w eterze i nie tylko jak latawce na wietrze szukają gruntu   owoce bez podlewania kiełkują w próżni trzódka uległa nadstawia ucha poddaje się obróbce jak ciasto naleśnikowe nie trzeba nadzienia i bez tego wielu chętnych   darmowa wyżerka tylko dla wyznawców a tłumy tłumy żyją złudzeniem   12.2024 andrew
    • @Somalija   Inny smaczek z życia wzięty? Sędzia Agata Puż, która formalnie wyrzuciła mnie na warszawską kostkę brukową (nieformalnie: katoliczka żydowskiego pochodzenia - Hanna Gronkiewicz-Waltz) - ukończyła studia prawnicze na Uniwersytecie Mikołaja Kopernika w Toruniu i ledwo otrzymała trójkę - jest członkiem Opus Dei, podobnie jak prawnik Marcin Romanowski - też ukończył studia prawnicze na Uniwersytecie Mikołaja Kopernika w Toruniu - też jest członkiem Opus Dei, teraz: jest poszukiwany listem gończym i to, pani Agnieszko, przypadek? Nie, to sekta monoteistyczna - chrześcijaństwo jako element destrukcyjny i pasożytniczy za pośrednictwem Tadeusza Rydzyka - próbowała - zniszczyć Państwo Polskie, mam pisać dalej? A te 2800 zł "długu znikąd" od października zeszłego roku (zmiana władzy) - to prawdopodobnie intryga czyta grubymi nićmi, osobiście: mam podstawy - podejrzewać, iż niektórzy prawnicy w systemie państwowym należą do Opus Dei, najprawdopodobniej liczyli na moją nieświadomość i próbę wykorzystania mnie przeciwko nowej władzy, a co ja mogę zrobić? Nic a nic: od tego jest prokurator generalny Adam Bodnar - zna moją sprawę.   Łukasz Jasiński 
    • @Somalija   Nie, nie mogę, jestem pułkownikiem Tajnego Ruchu Oporu i nie zostawię własnych ludzi, a zresztą: Jan Hartman jest żydem i pochodzi z rodziny patologiczno-kazirodczej i nic dziwnego - choruje na łuszczycę intelektualną, mówiłem już pani: jestem za uregulowaną prawnie aborcją, karą śmierci i eutanazją?    Łukasz Jasiński    @Somalija   Może pani rzucić okiem na mój wiersz pod tytułem - "Loża" - tam są właśnie feministki i zanim one wstąpią do właściwej hierarchii - nago z czarną opaską na oczach muszą pocałować w tyłek mopsa - same wymyśliły taki rytuał.   Łukasz Jasiński 
    • @poezja.tanczy Pozostaje zapiąć pasy i sprawdzić, dokąd ta droga prowadzi.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Pozdrawiam
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...