Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

3. Święto

Rekomendowane odpowiedzi

Różne rodzaje są świętowania.

Takie, po którym chce się do pracy,

ale też takie, po którym rana

dnia następnego boli i drażni.

Ten, kto wybiera swojego pana,

nie zawsze panu swojemu służy,

różne bywają więc świętawania

wśród bardzo różnie błądzących ludzi.

Ze światłocieni mgieł się wyłania

wniosek najpewniej zupełnie słuszny,

każdy ma takie świąt świętowania,

jakiego pana i jak mu służy.

więc mądrze wybierz swojego pana

byś tylko jemu chciał zawsze służyć

wyrażał prośby podziękowania

On na twej drodze może ci ulżyć

gdy Mu poświęcisz każdego rana

przynajmniej kwadrans z ziemskiej podróży

najwspanialszego w nim zyskasz fana

także przyjaciół wśród dobrych ludzi

:)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Bożena Tatara - Paszko No i masz odpowiedź na pytanie, dlaczego niektórym środowiskom tak bardzo przeszkadza Chrześcijaństwo, religia piękna, która człowieka cywilizuje, a nawet wręcz odzwierzęca go.     
    • Usłyszysz  Kiedy wyłączysz strach Zgasisz światło   Przestań się rozglądać Tym bardziej na bok   Na początek nie wołaj Nie opisuj nie ubieraj w kolory Wyobrażaj tylko   Zobaczysz zwykłe serce Może jest pastelowe   W ciemności jaśniej widać Czystość myśli Źle dobrane słowa   Tak łatwiej połączyć Zerwane brzegi            
    • @Wędrowiec.1984Nazistowskie Niemcy rzeczywiście szokowały programami eksterminacji  niepełnosprawnych ale w Szwecji dokonywano sterylizacji i aborcji eugenicznych do lat 70-tych XX wieku. Chemicznie sterylizowano też  homoseksualistów, to jest dorobek kulturowy "postępowych" środowisk. Co poniektórzy nadal mają zapędy do decydowania kto powinien żyć. Straszne!  
    • @Bożena Tatara - Paszko Dodam tylko, że wychwalanej tutaj przez niektórych eutanazji osób niepełnosprawnych już próbowano i to całkiem niedawno. Nazywało się to: Akcja T4. Rzeczywiście, szczyt empatii. Szczyt szczytów wręcz.
    • @Łukasz Jasiński Maria Magdalena jest postacią biblijną, która była uczennicą Jezusa i świadkiem jego ukrzyżowania oraz zmartwychwstania. W tradycji chrześcijańskiej, szczególnie w Kościele katolickim, przez wieki była utożsamiana z kobietą cudzołożną z Ewangelii św. Łukasza. Jednak współczesne badania biblijne i teologiczne nie potwierdzają, że Maria Magdalena była prostytutką. Jako człowiek "służb" powinieneś wiedzieć, że nie rzuca się oskarżeń bez dowodów, a tych nie masz. Nie przerzucam odpowiedzialności za aborcję, eutanazję i  "likwidowanie" złoczyńców na takich ludzi jak Ty, powiedziałam tylko , że nie ma to nic wspólnego z empatią, którą zadeklarowałeś. Za czyny odpowiada tylko ten, kto się ich dopuścił albo do nich nakłania. Mam co jeść dzięki pracy mojej i mojej rodziny,   o jakich  darmozjadach  mówisz,  których rzekomo mam obowiązek utrzymywać,  bladego pojęcia nie mam.  I mam nadzieję, że ta wzmianka o służbach to nie była groźba.   
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...