Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Bożena Tatara - Paszko No i masz odpowiedź na pytanie, dlaczego niektórym środowiskom tak bardzo przeszkadza Chrześcijaństwo, religia piękna, która człowieka cywilizuje, a nawet wręcz odzwierzęca go.     
    • Usłyszysz  Kiedy wyłączysz strach Zgasisz światło   Przestań się rozglądać Tym bardziej na bok   Na początek nie wołaj Nie opisuj nie ubieraj w kolory Wyobrażaj tylko   Zobaczysz zwykłe serce Może jest pastelowe   W ciemności jaśniej widać Czystość myśli Źle dobrane słowa   Tak łatwiej połączyć Zerwane brzegi            
    • @Wędrowiec.1984Nazistowskie Niemcy rzeczywiście szokowały programami eksterminacji  niepełnosprawnych ale w Szwecji dokonywano sterylizacji i aborcji eugenicznych do lat 70-tych XX wieku. Chemicznie sterylizowano też  homoseksualistów, to jest dorobek kulturowy "postępowych" środowisk. Co poniektórzy nadal mają zapędy do decydowania kto powinien żyć. Straszne!  
    • @Bożena Tatara - Paszko Dodam tylko, że wychwalanej tutaj przez niektórych eutanazji osób niepełnosprawnych już próbowano i to całkiem niedawno. Nazywało się to: Akcja T4. Rzeczywiście, szczyt empatii. Szczyt szczytów wręcz.
    • @Łukasz Jasiński Maria Magdalena jest postacią biblijną, która była uczennicą Jezusa i świadkiem jego ukrzyżowania oraz zmartwychwstania. W tradycji chrześcijańskiej, szczególnie w Kościele katolickim, przez wieki była utożsamiana z kobietą cudzołożną z Ewangelii św. Łukasza. Jednak współczesne badania biblijne i teologiczne nie potwierdzają, że Maria Magdalena była prostytutką. Jako człowiek "służb" powinieneś wiedzieć, że nie rzuca się oskarżeń bez dowodów, a tych nie masz. Nie przerzucam odpowiedzialności za aborcję, eutanazję i  "likwidowanie" złoczyńców na takich ludzi jak Ty, powiedziałam tylko , że nie ma to nic wspólnego z empatią, którą zadeklarowałeś. Za czyny odpowiada tylko ten, kto się ich dopuścił albo do nich nakłania. Mam co jeść dzięki pracy mojej i mojej rodziny,   o jakich  darmozjadach  mówisz,  których rzekomo mam obowiązek utrzymywać,  bladego pojęcia nie mam.  I mam nadzieję, że ta wzmianka o służbach to nie była groźba.   
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...