Father Punguenty Opublikowano 6 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2024 Na tapczanie cicho leżę, bowiem w spokój święcie wierzę. Choćby, kiedy głośno kichnę, przecie barku nie wywichnę. Twardy, płaski, nie zagadka - nie otworzy się zapadka. Jak się mocno zwinę w kąt, nigdzie ja nie spadnę stąd. A jak czasem trochę przysnę, to nie stoczę, nie zawisnę. Mogę leżeć przez dzień cały i podziwiać sufit biały. Biały sufit bardzo lubię, zwłaszcza, kiedy w nosie dłubię. Tuż za ścianą, do sedesu, mam współrzędne GiePeeSu. Więc kłopoty czy mentalne, prozaiczne, kapitalne oraz inne jelitalne, śledzi ciało gdzieś astralne, do którego wciąż nadają mruczą, brzęczą i szemrają, na tapczanie me rozliczne zabaweczki elektryczne dzięki którym, łowiąc uchem - a do góry leżąc brzuchem - zimą, wiosną oraz latem, ja wszechświata jestem bratem. Miło kwitnąć jest w lenistwie, milszej nawet niż w opilstwie. Kiedy czas przepływa bokiem, mogę puszczać myśl potokiem. Choćby nucić ' Money, money', choćby owoc zakazany, choćby kryształ cudowności i szafrany, i wonności, czy dziewczyna czarnooka - już nie skuszą obiboka, gdyż jak okop Świętej Trójcy, jest ten tapczan - ma opoka. Jedna męczy mnie zagwozdka, upierdliwa dość błahostka, która sjestę każe zrywać, nie pozwoli odpoczywać: Mianowicie, że do kata, nocą wzywa mnie prostata. Tedy lecę, w rękach gać... Ożesz twoja wielka mać ! YouTube - wersja dla leniuchów (udźwiękowiona): Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 6
Alicja_Wysocka Opublikowano 6 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2024 @Father Punguenty Trochę nakłamałeś, ale co tam :P
jan_komułzykant Opublikowano 6 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2024 @Father Punguenty Fajne. 'Brzechwa dzieciom', to chyba moja pierwsza książka, którą sam przeczytałem. A potem znałem na pamięć, więc był powód na trochę dłuższy komentarz. Pozdrawiam :) grunt żeś jeszcze ogacony bo mnie w bramie dziś odarto z kurtki swetra w kalesony wciąż się wbija typ z kenkartą w piątek wuj w próg Samochwały wbił się nosem czując bitki jak z Kłamczuchą dwa Michały kradli mu z roweru szytki stary ubek Staś Pytalski śpi na forsie z pełną dumy żoną Kwoką bo sklep dziarski mają niemal jak 'Konsumy' z panem Koprem Kalarepka dziś po przejściach biedę klepie nieklepana dawno Rzepka smutna cuś dywany trzepie pewnie cierpi po Pietruszce której chowa chude dzieci strasznie blade więc po gruszce rwie im z wierzby wprost naprzeciw : 2
Father Punguenty Opublikowano 7 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2024 @jan_komułzykant Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Alicja_Wysocka Ale w czym nakłamałem ?
Alicja_Wysocka Opublikowano 7 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2024 @Father Punguenty W sensie nazmyślałeś, ale mnie się spodobało :)
Father Punguenty Opublikowano 7 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2024 @Alicja_Wysocka ..no to klawo ☺
andreas Opublikowano 7 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2024 Lubię takie poczucie humoru. Fajnie! Pozdrawiam.
Father Punguenty Opublikowano 7 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2024 @andreas z wzajemnością...
Leszczym Opublikowano 8 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2024 @Father Punguenty Czasem nawet dobrze jest z lenistwa czegoś nie napisać :))))
Father Punguenty Opublikowano 8 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2024 @Leszczym dobry pomysł :-) 1
Leszczym Opublikowano 8 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2024 @Father Punguenty Dzięki za inspirę by the way :)
Rekomendowane odpowiedzi