egzegeta Opublikowano 23 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2024 Kołysanka w krainie ptaków i prostokątów muzyka wypływa z każdego pnia synkopa za kontrapunktem dysonans nie chwyta harmonii a ona cały czas tka najwrażliwszą materię nie stąpa po klawiaturze unosi się to znów opada oddala i przybliża tylko raz musnęła glissandem rozchylam szeroko ramiona czekając na kolejne dotknięcia konary wygięły się ku wierzchołkom kolibry dziobią figury geometryczne inne ptaki bawią się w trójkątach muzyka wciąż wylewa się z drzew wyczekuję potknęła się tuż obok nie upadła – przytrzymałem jej włosy jakby wiatr rozwiał z premedytacją zbłądziła we mnie sierpień 2019 3
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 24 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2024 Witam - ciekawie piszesz - Pzdr.
egzegeta Opublikowano 24 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2024 @Waldemar_Talar_Talar Waldemarze, twierdzisz, że ciekawie... mój Boże, każdy pisze jak może :) Bardzo Ci dziękuję za komentarz i pozdrawiam. 1
egzegeta Opublikowano 24 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2024 Pardon, skupiłem się na komentarzu Waldemara i zapomniałem o serdecznościach:) @Rafael Marius @Wiesław J.K. @Waldemar_Talar_Talar Bardzo Dziękuję. 2
egzegeta Opublikowano 25 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2024 (edytowane) Wszystkim czytającym powyższy tekst dedykuję utwór Lullaby Of Birdland, który był inspiracją do napisania tego wiersza. Kompozytor George Shearing od urodzenia był osobą niewidomą jak wielu innych muzyków (Ray Charles, Stevie Wonder). Dziękuję. Edytowane 25 Listopada 2024 przez egzegeta (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi