Ten utwór został doceniony przez użytkowników. viola arvensis Opublikowano 4 Listopada 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2024 (edytowane) moja głowa nie jest neurotypowa przylatują do niej ptaki kolorowe śpiewają piosenki prowadzą rozmowy na gałęziach mózgu rozpościerają skrzydła oswojone straszydła uciekam prze tłumem człowiekiem co nie rozumie pozwól nie patrzeć ci w oczy nie podchodź za blisko przede mną urwisko a hałas i zgiełk i pęd i gniew tratują moje wszystko co dzień zbieram się od nowa ponad słowa składam wypadam w tej grze źle zatrzaśnięta we własnym śnie gwałtownie spadam maluję uśmiech tworzę gest żebyś miał w tym sens uciec chcę lecz nie mam gdzie się schować w neurotypowych ogrodach z koszmarnych snów twoja piękna codzienność to mój najgorszy wróg Edytowane 5 Listopada 2024 przez viola arvensis (wyświetl historię edycji) 9
FaLcorN Opublikowano 4 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie mam nic innego Wiolu a skoro doceniam co mam to doceniam codzienność kropli wytchnienia! pozdrawiam! 1
viola arvensis Opublikowano 4 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2024 @FaLcorN bardzo dobrze jest doceniać. Ja doceniam i jestem wdzięczna np.za Twoją obecność i niebanalne komentarze Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
FaLcorN Opublikowano 4 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2024 @viola arvensis Sympatyczna, słodka i się uśmiecha w czasie przeszłym smutna dobrego wieczoru! 1
Wędrowiec.1984 Opublikowano 4 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2024 (edytowane) @viola arvensis Ten wiersz stanowi w zasadzie sumę wszystkich tekstów, na opisany w nim temat. Nic dodać, nic ująć. Albo nie... jednak jest jedna rzecz. Przez lata zastanawiałem się nad tym: Jak? Np.: Jak to w ogóle jest możliwe, że osoby neurotypowe odczuwają przyjemność z tego, bądź tamtego? Takich jaków było i jest tak wiele, że tonę w nich codziennie. :) Edytowane 4 Listopada 2024 przez Wędrowiec.1984 (wyświetl historię edycji) 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 4 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2024 Chyba czasami miewam podobnie... chociaż przeważnie lubię ludzi, to znam doskonale stany opisane w wierszu. Pozdrawiam. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 4 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2024 spisane stany i zachowania niechciane lęki koszmarne sny lecz promień słońca z samego rana rozproszyć winien to wszystko w mig wraz z ranną kawą ciut optymizmu całus w policzek i ciepły gest psychoterapię fundujesz mi tu nie - zwykłą normalność o której wiesz :))) 1
viola arvensis Opublikowano 4 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2024 @FaLcorN nie wiem co powiedzieć, więc powiem również : miłego! @Wędrowiec.1984 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przyjdzie czas może i o tych " jakach" coś napiszę, bo to ciekawe ogólnie @Sylwester_Lasota też lubię ludzi, ale ten współczesny neurotypowy świat, całokształt, daje w kość...
Wędrowiec.1984 Opublikowano 4 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo ciekawe, dla mnie wciąż, wciąż i wciaż, dlatego że ciągle pojawiają się nowe.
viola arvensis Opublikowano 4 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2024 @Jacek_Suchowicz to prawda, słońce, poranna kawa, i teksty jak Twoj-potrafią czynić cuda Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Wędrowiec.1984 nieskończenie szalony świat, nie do opisania...
Wędrowiec.1984 Opublikowano 4 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bez słuchawek się nie ruszam. Zawsze mam je przy sobie w plecaku. Nie zawsze zakładam, bo i nie zawsze się da, ale dają niesamowity komfort psychiczny, np. wewnątrz takich upiorów, jak Biedronka. Aldi jest już bardziej kulturalny, jest więcej przestrzeni, towar mądrzej poukładany, etc. Łatwiej się odnaleźć, ale Biedronka, albo Lidl to po prostu koszmar. Ścisk, bałagan i wszędobylski hałas. No, a ja wtedy słuchaweczki na uszy i siups. Żegnajcie promocje, zatruwające porządek przez megafon.
viola arvensis Opublikowano 4 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2024 @Wędrowiec.1984 nieeee, tylko nie Biedronka. Umieram na wejsciu Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Prócz tego co napisałeś, jeszcze specyficzny rodzaj klienteli. Mam wrażenie, że wszyscy do siebie krzyczą, pchają mnie i osaczają. Oczywiście to tylko moja głowa ale przestałam w tym sklepie bywać.
Wędrowiec.1984 Opublikowano 4 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2024 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Noooo, bo tak właśnie jest. Wszyscy chodzą wokół mnie, przeciskają się, co rusz patrzę na głowy, które niczym stroboskop mijają oczy i mrugają przede mną. Na Biedronkę słuchawki są super, bo jak do tego wszystkiego doszedłby jeszcze dźwięk, to bym uciekł. Też mam takie wrażenie. Na szczęście dość blisko został zbudowany Aldi, gdzie jest ładniej, bardziej przestronnie i czysto i nie ma tylu ludzi. Edytowane 4 Listopada 2024 przez Wędrowiec.1984 (wyświetl historię edycji)
viola arvensis Opublikowano 4 Listopada 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie no tak to fajnie opisałeś, że się uśmiałam. W punkt Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja mam Dino, spokojniej mniejszy teren, wszystko znam na pamiec, tylko znajomi mnie atakują, muszę przemykać
Wędrowiec.1984 Opublikowano 4 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2024 @viola arvensis To, to. Też nie lubię. Jak robię zakupy, to robię zakupy, a nie znajomi. 1
Rekomendowane odpowiedzi