Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Kornik / Woodworm

Rekomendowane odpowiedzi

Tęsknota                                                                     Longing 

To uczucie                                                                  Is the feeling 

Niekompletności.                                                       of incompleteness. 

Dziwne wrażenie                                                        A strange feeling 

Że brakuje                                                                  That a piece 

Kawałka                                                                      Of my heart 

Mojego serca                                                              And soul 

I duszy.                                                                        Is missing.

To swędzenie                                                              It's an itch 

I ukłucie.                                                                      And a stinge. 

Tęsknota to robak,                                                      Longing is a bug 

Który cierpliwie wygryza sobie drogę                       That patiently bites its way 

Przez moje myśli,                                                        Through my thoughts, 

Zjadając moje serce                                                    Eating up my heart 

Jak kornik.                                                                    Like a woodworm. 

Który z wielu otworów                                                 Which of many holes

I które z wielu pożegnań                                              And which of many goodbyes 

Sprawi, że się zawali?                                                  Will cause it to collapse? 

Edytowane przez owca_blu (wyświetl historię edycji)

@Deonix_ Przepraszam, w regulaminie nie było mowy o tym, że publikacje muszą być wyłącznie w języku polskim. Jestem tu nowa i piszę wiersze zarówno po polsku, jak i po angielsku. Jeśli admini będą mieć zastrzeżenia, to oczywiście mogę usunąć i nie dodawać już nic po angielsku. Ale zachęcam do zajrzenia jutro, wrzucę coś po naszemu :)

Edytowane przez owca_blu (wyświetl historię edycji)

@owca_blu

Ok, rozumiem Cię :) 

Przejrzałam przed chwilą regulamin i faktycznie, nie znalazłam takiego punktu, 

ale wierz mi, że kiedyś czytałam tu wzmianki nt. języka utworu, i tam było zaznaczone,

że publikacje powinny być po polsku.

Jeśli nie w regulaminie, 

to w zasadach dotyczących działów albo jeszcze gdzieś indziej, ale takie coś było. 

Może @Mateusz nas obie uświadomi, jaka jest obecna "sytuacja prawna",

bo wiesz, ja tu dawno nie zaglądałam, może nie orientuję się :) 

Jeśli wstawisz coś po polsku, a ja będę miała czas i okazję - z chęcią zajrzę :) 

Pozdrawiam :)

Deo 

• owca_blu zmienił(a) tytuł na Kornik / Woodworm