FaLcorN Opublikowano 18 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2024 Dałeś mi słowo słowa nie obejmę lecz słowem obejmę Dałeś mi wiarę różnie z tym bywało może serca za mało może tak być miało Dałeś mi dni zestaw, bez liczby Ty liczbę znasz ja wolę nie wiedzieć Dałeś rodzinę to bardzo dużo trzeba doceniać również gorsze momenty zgrzyty Dałeś czas na szkołę, kolegów świeże powietrze na boisku, spacerze Dałeś przeboje uczuć i te w radiu wiesz jak lubię słuchać choć bardziej lubię słyszeć Dałeś co mogę Tobie dać? brać każdy potrafi łatwe to i przyjemne Dam Ci świadectwo że można się zmienić odnaleźć, podziękować Podziękować za dary w świecie w świecie udaru... 5
TomaszT Opublikowano 19 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2024 (edytowane) @FaLcorN @FaLcorN Ładny Taki rodzaj wspomnienia w podarunku. Lubię powtórzenia w wersach inicjujących strofy. Błyskawicznie "złapał mnie" wers 1-szy, strofy 1-szej "Dałeś mi słowo" Jest siła wyrazu i dobre otwarcie tekstu. Anafory (powtórzenia wersów początkowych) dodają siły wyrazu tekstowi, "wzmacniając" ładunek liryczny. Jak mantra wrócił mi mój dawny tekst... Liryka... Podobno dziś niemodna. Dyskutowałbym z tym. T/ Edytowane 19 Października 2024 przez TomaszT (wyświetl historię edycji)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 19 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2024 Dałeś mogę dać Ci dużo najwięcej jak się da zawierzyć swoje ja :)) 1
FaLcorN Opublikowano 19 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2024 @TomaszT Dziękuję za fachowy komentarz. Było późno, nie spodziewałem się że o tej porze wyskoczy ze mnie taki "tygrys". Lubię gdy słowo samo "wyskakuje na brzeg", "bez wędki", tak było tym razem. pozdrawiam! @Jacek_Suchowicz Widzę że od razu załapałeś o co mi chodzi, super! pozdrawiam!
Amber Opublikowano 19 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2024 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dam ci moje świadectwo dojrzałości / przyszło mi na myśl, co jest już rodzajem podziękowania. Pozdrawiam:) Edytowane 19 Października 2024 przez Amber (wyświetl historię edycji) 1
FaLcorN Opublikowano 19 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2024 @Amber Dojrzałość mentalna, a szkolne świadectwo dojrzałości. Dobra myśl na wiersz. Dziękuję za komentarz i polubienie. pozdrawiam! 1
Ewelina Opublikowano 17 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2024 @FaLcorN z tego wiersza bije wdzięczność, tak mi się wydaję jak wdzięczność dla rodzica/ojca. Ładnie napisane. Pozdrawiam:) 1
Rekomendowane odpowiedzi