Yavanna Opublikowano 17 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2024 Nasyca rozkoszy głód Poi słodyczy pragnienie W sercu spokój, że Tak Umysł w niebycie Ociera Sunie Rozciąga Przyciąga Przeciąga Pręży Napina Zbliża Oddala Zwilża Napiera Otwiera Pragnie Ciało na ciało Ciało o ciało Ciało w ciało Ciało ciało Nicość Mawiają Mała śmierć 2
piąteprzezdziesiąte Opublikowano 17 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2024 Czy w tytule chodzi o Audi? Czy liczby mają większe zmaczenie, niż litery? Czy masz publikację z literkowym tytułem? Czy te liczby są okultystyczne?
Yavanna Opublikowano 17 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2024 @piąteprzezdziesiąte Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Liczby to taki trochę kulawy sposób uporządkowania wierszy. Czasem tematycznie, czasem chronologicznie, czasem losowo. Nie nadaję tytułów, a miałam potrzebę je jakoś rozróżniać. Jeden opublikowany wiersz ma literkowy tytuł, Inanna. Pozdrawiam 1
piąteprzezdziesiąte Opublikowano 18 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2024 @Yavanna Dzięki za odpowiedź. Ale zauważ, że te liczby niczego nie wnoszą, są sprzecznym przekazem i pozbawiają magii treści. Spróbuj od czasu do czasu pogłówkować nad tytułem, który korelowałby z treścią. Bo od tytułu zaczyna się wiersz. Pozdrawiam. 1
poezja.tanczy Opublikowano 18 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2024 @Yavanna Bo na wzrok, to pokuszenie takie nowe, unoszenie Ciekawie. Jak zwykle u Ciebie Warto się pochylić M. 1
Yavanna Opublikowano 19 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2024 @piąteprzezdziesiąte No nie mam przekonania do tytułów, nie płyną mi. Beksiński nie nadawał tytułów obrazom... Na razie tak zostaje w Warsztacie, nie lubię wymyślać na siłę - może kiedyś odwiedzi mnie Muza od tytułów i to się zmieni. @poezja.tanczy Dzięki i pozdrawiam 1
piąteprzezdziesiąte Opublikowano 20 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2024 @Yavanna Jest w tym jakaś metoda na oryginalność i rozpoznawalność. 1
Yavanna Opublikowano 20 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2024 @piąteprzezdziesiąte Jeśli już, to skutek uboczny.
Rekomendowane odpowiedzi