Manek Opublikowano 14 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2024 Obserwując z różnych stron Porwali wysłańcy nie bacząc, że niemy, „Prowadźże do swoich, bo zarżnąć ich chcemy!” Wprowadził wertepem pod bagnet, kul huk, Gadają bohater, a inni że wróg. Najbliższym dopomóc – sprzedała swe ciało, Im częściej chodziła, tym mniej ją bolało. W świątyni słuchając anielskich śpiew strun Matusia do Jasia: „to dziwka, więc spluń.” Łupieżcy złupili, więc złupił ich dom. Pojmali, zamknęli do takich jak on. W katorgę powiedli, zakuli w kajdany, Zza okna spoglądał złoczyńca nieznany. Modlące się ręce w pięści złożone. Słowika do klatki, a kamień na wronę. Zarania pewnego zbytek się spalił, Dłoń wyciągnięta, jałmużny żądali. Marek Thomanek 23.04.2023 3
Rafael Marius Opublikowano 14 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2024 @Manek Z różnych stron więcej widać. Może nawet całość prawie się uda. 1
Manek Opublikowano 14 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Października 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo celnie to skomentowałeś. Dokładnie tak jest. Może nawet "prawie" się uda. ;-) Pozdrawiam 1
Kwiatuszek Opublikowano 15 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2024 @Manek Wiem, że w Twoich tekstach są czasem krwawe, poważne rzeczy, ale one mnie zazwyczaj rozbawiają;-)))) W pozytywnym kontekście oczywiście. Jak zwykle wielkie brawa!!! Pozdrawiam! 1
Manek Opublikowano 15 Października 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Października 2024 @Kwiatuszek Ha ha ha. Oj Wy kobiałki. ;-))) Uniwersum trzęsie się u samych posad i Was to bawi, a złamie się mały listek i upadnie na ziemię, to nad nim płaczecie. ;-))))) Pozdrawiam i dzięki za serducho!!!!!! 1
Kwiatuszek Opublikowano 16 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2024 @Manek @Manek Nie same dramaty mnie bawią, a wizja ich autora, którego wena roznosi z każdym kolejnym wersem. Jednak to bardzo pozytywne odczucie:-)))) 1
Rekomendowane odpowiedzi