Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Nadziewana


Rekomendowane odpowiedzi


 

 

otulę cię w chłodny dzień 
lekko-ciepłą piżmową sobą
z czerwoną chryzantemą
uwielbiam być jak kapryśny 
i zabawny ty na moich ustach 


Przepis:

przygotuję mini dynie z pysznym farszem
przekrojone na pół bez pestek układam 
do pieczenia. pięknie, że można je zjeść też.

posolone z obficie oliwkowym wnętrzem 
również pieprzem piekę około pół godziny
a warzywa: cebulę, łodygi selera, marchew 
z szałwiową-jabłkową kiełbaską posiekaną 

i na patelni z oliwą duszę, dodaję octu 
jabłkowego, żeby karmelizować kawałki
z dna patelni i teraz dodaję trochę grzybków,
czosnek i świeże zioła: tymianek, szałwię, 
rozmaryn. gdy wszytko się ugotuje, wlewam 
wywar i dziki ryż. całość gotuję pół godzinki.

gdy nadzienie i upieczone dynie są już 
gotowe, nabieram nadzienie do dyń, 
posypuję odrobiną parmezanu 
i układam kapturek i jadalną chryzantemę:)

 

 

 

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się


×
×
  • Dodaj nową pozycję...