Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Żagiel rozwinięty na okręci 

bielą powiewa nad błękitem

oceanu. Światło księżyca 

rozświetla noc wskazując drogę. 

Nowy świat jest daleko

darmo patrzysz przed siebie 

szukając lądu.

Wsłuchaj się w szum wiatru

w zimną noc na oceanie.

Potężniejszy niż myślisz  

nie nie zapomni o Tobie 

gdy rejs się nie uda. 

Ktoś do Twojego życia 

wprowadza zmiany.

Dywan ozdobiony złotem

rzuca pod twoje stopy.

Wyciągnij rękę to tylko

jeden krok, szkoda że liczy 

tysiąc mil. Nie weźmiesz złota

i nie będziesz bogatym. 

Nadludzki wysiłek 

i bezsenne noce

wiele z nich minie 

zanim dopłyniesz.

Gdy wiatr zamilknie 

nastąpi cisza. Niebo i woda 

patrzą na Ciebie, lepiej

miej do nich szacunek. 

To dobra pora żeby zawrócić

nadciąga gniew oceanu,

który napina na Ciebie mięśnie

żeby pokorę w Tobie przywrócić. 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @KOBIETA Ogólnie muszę powiedzieć, że gminna wieść niesie, że niejaki Michał L. alias Leszczym, stoi i za tym kolorem, zresztą wraz z przyjacielem Agentem :))))
    • pomyliłeś się to inny adres chyba że to ja coś zgubiłam a jednak w połowie drogi zebraliśmy chmury do czysta rozpogodziło się wszak o dziwo pyłki uleciały myśli ciemne bure ty w słońcu się przekomarzasz ja mu promienie dorysowuje   sękatym drzewem podparta jakiś inny świat oglądam może film a może obraz dzieło sztuki portret stworzenia czy to początek czy kontynuacja wieki całe się przewijają zawieszone przerwane być może nigdy wcześniej nie zapisane   cztery lata siedem miesięcy rogalik cytryna zielona kredka nie ustalamy już niczego dzieje się myśl samoistnie dokąd zmierza nie wiadomo obserwujemy jak chudnie i tyje jak w kolory wystrojona raz jest kogoś raz niczyja   widoczna skromna ulotna czerwień murów na szczycie wśród lasów skały niełatwe niebieska szeroka wstęga co wdziera się w obraz słowami nie chcę słów nie teraz zabierz mnie tam gdzie cisza potrafi stwarzać kwiaty   które potem zakwitają  życiem
    • @truesirex   cudowna jest

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@hollow man   jakich kłopotów hollow man ? :) 
    • TO                                 JEST                              CHOINKA                            OZDOBIONA                           ŚWIATEŁKAMI                       PIĘKNYMI BOMBKAMI                  KOLOROWYMI ŁAŃCUCHAMI            I BOŻONARODZENIOWYMI KOLĘDAMI                
    • @Rafael Marius A jakże inaczej? Miłość to wiara. Jeżeli wierzyć, to tylko w dobre scenariusze.   Pozdrawiam! Szczęśliwego Nowego Roku!
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...