Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@violetta

Dlatego właśnie należy zachowywać ciągłość i sprawdzać ciągłość innych, jedni uciekli pod czarną sukienkę do czarnej mafii - kościoła, inni: na początku lat dziewięćdziesiątych pozakładali gangi, które potem rozrosły się do rozmiarów mafii - pruszkowskiej i wołomińskiej, niemal wszystkie legalne firmy z zeszłej epoki - przedsiębiorstwa - to ubecja, dlatego nie lubię kościoła, mafii i przedsiębiorstw - oni nic z własnej inicjatywy nie zrobili, słowem: skorzystali z okazji jako pasożyci - ubecja, proszę pani, ubecja... A tak przy okazji: ma pani pochodzenie chamskie (chłopskie) - nie jesteśmy na per "ty" - pani język jest wyjątkowo martwy - pusty wewnętrznie i uwielbia pani lizusowskie komentarze - czytam panią na Nieszufladzie, kończąc: dlatego Historia jest bardzo ważna - ona uczy świadomości, ci, którzy Jej nie znają - to ofiary nadprogowej psychomanipulacji - głupcy - włącznie z Szymonem Hołownią.

Łukasz Jasiński 

Edytowane przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

@Łukasz Jasiński z daleka od ludzi, od lewusów. uciekam w naturę i mam wszystko gdzieś, najbardziej jestem szczęśliwa sama, z kimś być to nerwy mnie biorą. ja nic nie piszę na innych portalach, krótka opinia i basta. nie przepadam za ocenianiem innych, rzadko ktoś mi się najbardziej podoba. Nie potrzebuję waszej poezji. Tylko swoją lubię. 

Opublikowano (edytowane)

@violetta

A kto utrzymuje pani mieszkanie? Kto robi opłaty? Kto pilnuje spraw urzędowych? Kto robi zakupy? Na Datezone (nick: Jamere) - jest to całkowicie legalna strona dla dorosłych - znajdzie mnie pani na dzikim łonie natury, teraz: nie mam na to czasu - mam swój własny azyl artystyczny, dziś: wychodząc na pocztę (przy okazji wyrzucając śmiecie: plastyk i resztki jedzenia) - zauważyłem półkę, zdążyłem ją zabrać i stoi w przedpokoju (umyłem ją), sam nie dałem rady wnieść na czwarte piętro z zakupami (wracając z poczty: zrobiłem przy okazji zakupy) - sąsiad z trzeciego piętra wzniósł mi zakupy i postawił obok drzwi, ja: półkę, ciężka była, bo: to prawdziwe drewno, ludzie naprawdę marnują wiele rzeczy...

Łukasz Jasiński 

Opublikowano

@Łukasz Jasiński ja to nie lubię półek:) mam gołe, oddychające ściany:) wieszak na ubranie na kółkach i szafki w kuchni mam na kółkach:) lubię styl japoński, choć łóżko mam normalne, bardzo wygodne i wyżej :) sama opłacam wszystko za pensję:) ja nie mam spraw urzędowych, mam wszystko opłacone terminowo:)

Opublikowano (edytowane)

@violetta

Czy zauważyła pani, iż pani mnie naśladuje? Nie, nie zmienię zdania: większość ludzi to dla mnie dwunożne ssaki agresywne - jestem za uregulowaną prawnie aborcją, karą śmierci i eutanazją, nigdy nie wracam tam - gdzie mnie nie chciano, wyrzucano i nie pomagano, jednocześnie: człowiek mądry potrafi żyć w każdych warunkach bytowych i od czasu do czasu rozmawiam z ludźmi - sąsiadami, których znam z widzenia (z niektórymi chłopakami piłem wódkę), zapewniam panią: nie mam żadnego problemu z integracją w danym społeczeństwie - jest na odwrót, proszę pani... Oczywiście: w październiku po opłatach i zakupach - kupię sobie trzy czwarte Żubrówki i będę odpoczywał na materacu - słuchał (odbierał drgania) - wojskowych piosenek, dziękuję za rozmowę.

Łukasz Jasiński 

Opublikowano (edytowane)

@violetta

Bo pani jest pokorna... A w moim wypadku urzędnicy grzebią w przeszłości - komornika mam już z głowy i mam jeszcze jedną sprawę do załatwienia w sprawie spadku po ojcu - w czwartek pojadę z mamą na Plac Bankowy z Czarną Teczką - tam mam dokument od notariusza, iż wszystkiego się zrzekłem, resztę: zamilczę - do pani nie dociera i nie dotrze - jest pani niżej w drabinie społecznej - nie przeżyła pani tego co ja - mało pani wie o życiu, proponuję pani książkę Franza Kafki - "Proces" - może ta książka otworzy pani oczy.

Łukasz Jasiński 

@violetta

Niedawno pani mówiła, iż pani nie ocenia ludzi, a przed chwilą co pani zrobiła? A co, mam udawać, iż jestem osobą słyszącą? Jest pani naprawdę agresywna, zakłamana, fałszywa i chora psychicznie - nie jest pani warta mojej uwagi.

Łukasz Jasiński 

Opublikowano (edytowane)

@violetta

Ile razy pani będzie gadała, ojej, jęczała - mi taki - bełkot? Powiedziałem: jest pani agresywna, zakłamana, fałszywa i chora psychicznie - takie zachowanie jest charakterystyczne dla ludzi z nieczystym sumieniem, jeśli pani szuka filozofa uniwersalnej miłości - Jezusa Chrystusa - to nie tutaj, są portale sekciarskie - proszę tam szukać - tutaj pani nie znajdzie, jednocześnie: wybaczam pani i pani Agnieszce za non stop wyrządzane mi krzywdy na Ciele i Umyśle i Duszy - CUD-dzie - trzy pierwsze litery, a teraz pora spać - miłej nocy.

Łukasz Jasiński 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

"A tak naprawdę faryzeusze historii to nic innego jak bezczelni fałszerze historii i nadal robią to: krasnale - Rosji, Niemiec, Watykanu, Ukrainy i Izraela - cenzurują niewygodne fakty - taka jest bolesna i okrutna prawda - nienawidzą historii z jakże wiadomych przyczyn, głównie: osobistych, a etyką, literaturą piękną i filozofią - gardzą, nie wspomnę już o bałwochwalczych sektach monoteistycznych - judaizmie, chrześcijaństwie i islamie."

Filozof Łukasz Jasiński

Opublikowano (edytowane)

"Otóż to: człowiek - w pełni świadomy, odpowiedzialny i samodzielny bierze życia los na własne: kulawe - barki i nie ma żadnego prawa mieć pretensji, dokładnie: do nikogo, a jeśli to był tak zwany błąd młodości - powinien wrócić do głębokiego źródła."

Filozof Łukasz Jasiński 

"I zawsze unikaj pedagogów, psychiatrów i psychologów, także: prawników - oni zawsze będą stali po stronie narkomanów, alkoholików i lekomanów - będą ich uzależnienia usprawiedliwiać i podrzucać spokojnym, zdrowym i normalnym ludziom: na utrzymanie - twoje i zawsze używaj siły fizycznej w celach czysto samoobronnych wobec bezczelnych pasożytów."

Filozof Łukasz Jasiński 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

@Łukasz Jasiński

Łukaszu, bardzo bogata Twoja rodzinna biografia/historia.

Pamiętam tylko, że mój dziadek ze strony mamy był ułanem Piłsudskiego i wrócił z wojny jako inwalida, spadł z konia podczas bitwy i nabawił się garba, tyle tylko pamiętam z opowiadań, byłem wówczas małym chłopcem. Wiem także, że jedna z moich ciotek posiadała szablę ułańską, zapewne była to szabla mojego dziadka. Szablę widziałem i dotykałem osobiście.

Jeśli chodzi o nazwiska, to moi przodkowie należeli (z obu stron) do szlachty - Orłowski, Pietras, Gulewicz, Korzeniowski, niestety szczegółów nie znam. 

Jedni mieli posiadłości na Mazowszu niedaleko Ostrołęki, drudzy utracili wszystko co mieli na kresach i osiedlili się w rejonie Legnicy, a to już blisko do Wrocławia.

----------

Edytowane przez Wiesław J.K. (wyświetl historię edycji)