myszkers Opublikowano 14 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2024 Ostatni raz polecieć samolotem Ostatni raz tam i z powrotem Ostatni raz zbierać rankiem grzyby w lesie Ostatni raz niech mój głos echo niesie Ostatni raz poczuć zapach jesieni Ostatni raz nim dzień w noc się zamieni Ostatni raz usłyszeć dziecka słodki śmiech Ostatni raz. I ostatni mój wdech.... I zasnąć, zapomnieć, w nicość się zmienić Niech kolejna wiosna beze mnie świat zieleni Juz nie placz dziecino już tulę cie w sobie Już będzie ci dobrze Już łzy ocieram tobie Bezdusznym byłam dla ciebie katem Lecz teraz już dobrze odpocznij zatem Zamknij oczy które tyle łez wylały Ukochaj swą duszę i umysł obolały Ostatni raz serce w piersi uderzyło Zasnęło. Odeszło. Ból uciszyło. 4
befana_di_campi Opublikowano 14 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2024 @myszkers Te ostatnie wersy (w sumie 8) moim skromnym zdaniem są zbyteczne.
poezja.tanczy Opublikowano 15 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2024 @myszkers Bo co ostatki, takich zawoje Bo co przytaknij, takich się się boję A wiersz cieżki, refleksyjno-rozstaniowy M.
Adaś Marek Opublikowano 15 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2024 @myszkers Smutny opis jak każdego odejścia, ale dla mnie jest tak wielowątkowe, że trudno wiersz ocenić. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czyje odejście, i co z tym katem? Czy to usprawiedliwienie zatem? Napisane wzruszająco ale myśli rozbiegane. pozdrawiam Adam
Bożena De-Tre Opublikowano 15 Września 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2024 Czegoś w nadmiarze zdecydowanie ale pewnie wyjdzie Ci to pisanie....może czasu potrzebujesz żeby poukładać....zrozumieć prawdę taką od wieków , jest początek i koniec Człowieku.....pisz dalej i będzie dobrze...wierze i pozdrawiam od serca.
Rekomendowane odpowiedzi