Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Ewelina Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2024 jesteś dla mnie szeregiem znaków zapytania, podniosłych chwil i tych nijakich, bukietów róż kwitnących w ogrodzie - ścinanych o zmroku... aż do ostatniej - ich liczba dla mnie skończona odkryję ją kiedyś... czasu mam... jeszcze trochę...? 18
Rafael Marius Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2024 @Ewelina Nie znamy dnia, ani godziny. 1
Ewelina Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2024 @Rafael Marius i tak jest dobrze. 1
Rafael Marius Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A ja bym wolał wiedzieć, lepiej bym wszystko zaplanował. 1
Ewelina Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2024 @Rafael Marius tego nie możesz wiedzieć. 1
Rafael Marius Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Moja babcia i pradziadek jej ojciec wiedzieli. Wszystko przygotowali i tak się stało. Oboje żyli 92 lata. Ludzie teraz stracili kontakt z naturą i mało kto wie. W pokoleniu pradziadka to było częste. On nie umarł na żadną chorobę, po prostu zgasł, gdy przyszła na niego pora. 1
violetta Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2024 @Ewelina jesteśmy tutaj króciutko, a wszystko jest piękne:) 1
Ewelina Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2024 @Rafael Marius to jest kwestia postrzegania, dużo zależy od człowieka, od jego natury, charakteru. W każdym razie nie sądzę, żeby w dzisiejszym świecie się to przyjęło. Może mam słabą wyobraźnię:) @violetta tak, racja :) 1
jan_komułzykant Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Ewelina Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2024 @jan_komułzykant chyba tak :) choć z tym to różnie bywa. Pozdrawiam:) 1
Ewelina Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2024 @Hiala właśnie rzadko kto to wie. Pozdrawiam serdecznie:)
Rafael Marius Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2024 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Myślę, że wśród nielicznych już ludów pierwotnych nadal tak jest. Oni nie umierają w szpitalach. W takich krajach jak Polska lekarze przeszkadzają w przejściu na drugą stronę życia w naturalny sposób. Może się przyjąć gdy eutanazja stanie się bardziej popularna. Wtedy ludzie będą wiedzieć dokładnie. Edytowane 25 Sierpnia 2024 przez Rafael Marius (wyświetl historię edycji) 1
Leo Krzyszczyk-Podlaś Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2024 (edytowane) @Ewelina a co potem? pozdrawiam. Edytowane 25 Sierpnia 2024 przez Leo Krzyszczyk-Podlaś (wyświetl historię edycji) 1
Ewelina Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2024 @Leo Krzyszczyk-Podlaś możliwości jest wiele, wiele zależy od tego kto w co wierzy. Pozdrawiam. @Rafael Marius eutanazja sprawi ale nie w 100% że ludzie będą wiedzieć. Niektórzy przed śmiercią są zupełnie nieświadomi, więc będzie wiedzieć ewentualnie rodzina, bliscy. Wraz z rozwojem cywilizacji coraz trudno o naturalność, także w kwestiach zmiany stanu bytu. 2
Rafael Marius Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I będzie coraz gorzej, bo pewnie tylko jakaś część ludzi zdecyduje się na eutanazje. A są też tacy bogacze, co zamrażają się na wieczność w ciekłym azocie, w nadziei że za jakiś czas pojawi się technologia medyczna, która ich ożywi. 1
poezja.tanczy Opublikowano 26 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2024 @Ewelina Bo ten czas, tak pokazany Każdy z nas, będzie sprawdzany Delikatnie, z nutką melancholii Pięknie! M. 1
Ewelina Opublikowano 27 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2024 @poezja.tanczy bardzo Ci dziękuję za przychylność i takie miłe słowa Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam:) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 27 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2024 (edytowane) bardzo ładnie!! codziennie mam nowe znaki zapytania i chwile podniosłe przykre i nijakie czy liczba bukietów dla ciebie skończona nie -nie wiesz co miałkie co naprawdę warte :)) Edytowane 31 Sierpnia 2024 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji) 2
Ewelina Opublikowano 27 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2024 @Jacek_Suchowicz dziękuję bardzo za poetycki komentarz Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Leszczym Opublikowano 27 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2024 @Ewelina No przecież życie to jest jedna wielka niewiadoma... Jedni myślą, że zaraz umrą już w wieku po dwudziestce, a drudzy fafarafa i zawał przy czterdziestce. Medyczni rosną w umiejętności, a i tak świat się swoim kołem toczy... No ale przecież może to naprawdę dobrze, że sprawy życia i śmierci są tak dalece nieodgadnione. Choćby dlatego powstaje przecież bardzo ładna poezja... 1
Rekomendowane odpowiedzi