Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Kwiatuszek Opublikowano 25 Lipca 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2024 Jest las i czas, i ptaków śpiew i zieleń drzew. Jest część mej historii w błyszczącym strumyku, co każdą swą kroplą uwagę chce przykuć. Jest stara wierzba, co zwiesza listowie i choć wiekowa, wciąż wypuszcza nowe. Jest rechot żabi z pobliskich stawów i śpiew żurawi, co deszcze wabi. Jestem szczęśliwa, bo odszedł gdzieś ten burzy gniew... za las. W zieleni drzew zostanie tylko ptaków śpiew i czas. 14
moina Opublikowano 25 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2024 @Kwiatuszek piękne. Lekko się czyta zgrabnie moje oczy przeszły przez cały tekst , nie męcząc oczu ani rozumu (jaki jest ukryty sens) subtelnym krokiem przeszłam przez ten wiersz. Cudne doświadczenie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam serdecznie 1
Hiala Opublikowano 25 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2024 @Kwiatuszek bardzo ładnie i prawdziwie lekko. Ulga po zmartwieniach, czas spokoju-ślicznie pozdrawiam z uśmiechem Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
corival Opublikowano 25 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2024 @Kwiatuszek Lekki wiersz w moich klimatach. Bardzo udany według mnie. Pozdrawiam :) 1
Rafael Marius Opublikowano 25 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2024 @Kwiatuszek Bez kontaktu z naturą nie ma prawdziwego szczęścia. Dla mnie to oczywiste od dziecka. 2
Kwiatuszek Opublikowano 26 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2024 @Domysły Dziękuję bardzo i pozdrawiam cieplutko:-) @Hiala W takiej scenerii nawet oddycha się lżej. Dziękuję i pozdrawiam serdecznie! @violetta Kocyk, jajka i kawałek chleba:-) Pozdrawiam z uśmiechem i dziękuję! @corival Dla mnie również im lżej, tym lepiej. Dziękuję i pozdrawiam serdecznie! @Rafael Marius O, w dzieciństwie człowieka miał dużo więcej z nią kontaktu. Staram się obecnie wrócić do korzeni:-) Pozdrawiam i dziękuję;-))))) @Kwiatuszek @Tectosmith @Wiesław J.K. @Natuskaa Bardzo dziękuję za serduszka i pozdrawiam milutko! 2
Rafael Marius Opublikowano 26 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O tak powrót do korzeni to dobra rzecz, im głębiej tym lepiej. 1
poezja.tanczy Opublikowano 27 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2024 @Kwiatuszek Bo co śpiewa, przekonanie Bo przywdziewa, piękne zdanie Świetnie napisane Twoje wiersze mają urok M. 1
Tectosmith Opublikowano 28 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2024 @Kwiatuszek Bardzo ładny wiersz. Mogę jedynie pozazdrościć takiego szczęścia. Pozdrawiam. 1
Kwiatuszek Opublikowano 29 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2024 @poezja.tanczy Bardzo mi miło, dziękuję i z uśmiechem pozdrawiam:-))) @Tectosmith Takie szczęście buduje się samemu, a właściwie ono cały czas jest ukryte gdzieś w gąszczu. @Łukasz Jasiński Cóż znaczy " ojej"? 2
Łukasz Jasiński Opublikowano 29 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2024 @Kwiatuszek Jęknięcie... Łukasz Jasiński
Kwiatuszek Opublikowano 29 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2024 @Łukasz Jasiński @Łukasz Jasiński Aż tak źle? Jestem otwarta na wszelką krytykę. 1
Łukasz Jasiński Opublikowano 29 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2024 (edytowane) @Kwiatuszek Nie, nie jest źle, żartowałem, Kwiatuszku, rytmicznie i śpiewnie... Łukasz Jasiński @Kwiatuszek Tajemnica A kiedy słońce zachodzi i nadchodzi mroczna pora, ona: stoi, tam, stoi - sama, a za nią murowana tama, ona: stoi, tam, stoi - sama i nadchodzi mroczna pora, a wtedy słońce zachodzi, cały świat gaśnie - goreje, para gorącem paruje - amora, moja, mora, moja - zaleje i leje, leje, leje caradola - moja, moja, mora, moja - zaleje, para gorącem paruje - amora, cały świat gaśnie - goreje, tańczymy sobie nago - tango, elima rala dala a bela mela lato, a my sobie tańczymy - goło i wkoło i naokoło i wkoło - koło, a my sobie tańczymy - goło, elima rala dala a bela mela lato, tańczymy sobie nago - tango, a wtedy słońce zachodzi i nadchodzi mroczna pora, ona: stoi, tam, stoi - sama, a za nią murowana tama, ona: stoi, tam, stoi - sama i nadchodzi mroczna pora, a kiedy słońce zachodzi... Łukasz Jasiński (sierpień 2018) Edytowane 29 Lipca 2024 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji) 2
Kwiatuszek Opublikowano 29 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2024 @Łukasz Jasiński Cudowny wiersz! Zrozumiałam podtekst haha;-))))) 1
Łukasz Jasiński Opublikowano 29 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2024 @Kwiatuszek Łukasz Jasiński
Rekomendowane odpowiedzi