Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pijani od nudy patrzymy się w podłogę

Od ciszy mamy ciężkie głowy

Nie możemy ich podnieść

By spojrzeć się na siebie

Nie rozmawiamy bo za głośna jest

Głucha melodia i niemy gwar

Zawstydzeni ciszą wychylamy

Kolejny kufel licząc na rozmowę

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

To chyba nie jest poprawna forma, czy lepsze było by "Wpatrujemy się w podłogę"?

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @violetta dziękuję za polubienie i wpis

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• z dedykacją dla poetyki intelektualnej     Tylko Ciebie, tak rozkręcę!  Że mi oddasz, rozum, serce. I na jednym pstrym obłoku, popłyniemy w jedność, w mroku.    Bramy niebios będą trzeszczeć, kiedy słodko będziesz wrzeszczeć.  A sąsiedzi.. z kamienicy, zwać mnie będą Pan, Macicy..   Chyba sam się rozbrykałem.. Twoją aurą, jakby ciałem.  Nasza bliskość błogosławi, błękit liter, po aksamit.    Tylko z Tobą jestem wieszczem!  A największym kiedy wrzeszczę!!
    • @Charismafilos fajny, zabawny, lubię takie:)
    • @Kasjopeja. To  wiersz o uzależnieniu od miłości, a nie o samej  nieumiejętności kochania.   Odczytuje to tak:  kawa jest  metaforą relacji, która pali. Pl mówi "nie lubię", ale cały czas trzyma kubek w ręce. Zakochuje się szybciej niż zdąży pomyśleć , czyli impulsywnie.  Próbuje " to "  osłodzić, za mało- nie dobre, za dużo - nie smakuje. Na  początku parzy jedynie   z zewnątrz, więc wydaje mu się że da radę. Z czasem jednak gorycz zostaje w środku. Zostają fusy w każdym łyku. I mimo, że zna ten scenariusz na pamięć to  znowu pali sobie język.   Dla mnie puenta "chyba nigdy nie nauczę się jej pić"  uzmysławia, że problem tkwi w tym, że nie potrafi odstawić kubka.  Podoba mi się bardzo !  Pozdrawiam. 
    • ud ręce w udręce dotykają o wiek powiek się pytają uczy szyję przeszywają na nos donos rozgrywają a oczy? oczy wiście! nie mrugają
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...