befana_di_campi Opublikowano 4 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2024 To tak jakby słonko dziecięce wybiegło łące naprzeciw gdy ona do miasta wstępuje - To tak jakby niebo w odświętnej sukience i pasikonik - gęślarz co gra na swych strunach-odnóżach To tak jakby trzmieli dystynkcja a nie pszczelich robotnic nerwowe afektacje bo nektar w propolis tężeje i sypie się pyłek kwiatowy słodzikiem. Do zakręconych główek bladoróżowych koniczyn 29.02.2012 5
any woll Opublikowano 5 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2024 bardzo lirycznie, szanowna pani Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
corival Opublikowano 5 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2024 @befana_di_campi Całkiem zgrabnie, miło się czyta, a obraz sam maluje się przed oczami. Choc najmniej pasuje mi tu pasikonik... ale to moje zdanie. Pozdrawiam :)
befana_di_campi Opublikowano 6 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2024 @corival Przecież świerszcz-pasikonik to nieodłączny lokator podmiejskich łąk i nieużytków? To co niby w jego zastępstwie? 1
corival Opublikowano 6 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2024 (edytowane) @befana_di_campi @befana_di_campi Podmiejskie nieużytki... no tak, to trochę wyjaśnia. Ale chyba... w miodnej konwencji się obracajac, prędzej bąka jakiegoś z jego basowym pomrukiem bym tu wprowadziła. Ale tekst nie mój i nie ja tu rządzę oczywiście. Pozdrawiam :) Edytowane 6 Lipca 2024 przez corival (wyświetl historię edycji)
befana_di_campi Opublikowano 7 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2024 @corival Racja, że wiersz mój ;) Już widzę tego puszystego "bąka" wśród zakurzonych koniczyn, które ustąpią niebawem miejsca bądź parkingowi, bądź innej benzynowej stacji. Bowiem pasikonik zmieści się wszędzie...
corival Opublikowano 7 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2024 @befana_di_campi Cóż... jeśli patrzy się na łąkę jak na zbiorowisko li tylko kurzu... podmiejskiego jak rozumiem... to faktycznie, niewiele już tam się zmieści... Pozdrawiam :)
andrew Opublikowano 11 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2024 @befana_di_campi Pięknie i jaka znajomość przyrody. ... zazieleniły się łąki polany skropione deszczem nawet maki skorzystały z okazji odnowy dziękując za nowe życie spoglądają wokoło podziwiając rumianki chabry koniczyna w filecie bieli ścieli się wszędzie wśród traw ... Pozdrawiam serdecznie Miłego dnia
Gosława Opublikowano 11 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2024 Aż czuć soczystą zieloność łąki Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam miło
Rekomendowane odpowiedzi