corival Opublikowano 28 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2024 Codziennie idzie Jutrzence naprzeciw, pozdrawia Panią. Przy porannej rosie czujnie podziwia narodziny gwiazdy płonącej życiem, świat rozjaśniającej. Zawsze stateczna, ostrożnie krok stawia jak baletnica, sunie wąskim tropem. Ze smutnym skutkiem mija nieostrożnych, memento mori jej cień poszeptuje. Uczy dyskrecji elegancka dama, mistrzyni ciszy i niezależności. Jednak pamięta... pióra przechowują dzieje wszechświata od jego początku. 5
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 28 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2024 I tak też można... Łukasz Jasiński
corival Opublikowano 28 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2024 @Łukasz Jasiński Oczywiście, że można. Pozdrawiam :)
corival Opublikowano 28 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2024 @Dagmara Gądek Tak faktycznie może być, jeśli treść odniesiemy do ludzi. Tymczasem nie o człowieka tu chodzi ;) Niemniej dziękuję, że zajrzałaś i wyraziłaś swoje zdanie. Swoją drogą ciekawa byłam, czy ktoś wpadnie na to o czym piszę... metaforycznie... Pozdrawiam :)
corival Opublikowano 28 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2024 @Dagmara Gądek Nieco nazbyt, ale nic to. Pozdrawiam jeszcze raz :)
befana_di_campi Opublikowano 28 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2024 Nie wszystkie damy są siwe. Moja Prababcia umarła mając 75 lat i choć krucza brunetka, to nie posiadała wtedy ani jednego siwego włosa. Oczywiście nigdy nie farbowanego. Jak przystało na damę Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
corival Opublikowano 28 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2024 @befana_di_campi To prawda, zdarzają się takie osoby. Moja babcia od strony ojca do śmierci też brunetka była. Opisywana dama jednak ewidentnie siwa jest i jak Dadze powyżej wspomniałam wiersz nie dotyczy człowieka. Pozdrawiam :)
Nata_Kruk Opublikowano 29 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2024 ... smutny.. smutek... :) tu się zatrzymałam, ale całość w spokojnej, jak to u Ciebie, 'tonacji'. Widzę, czuję.. mgliste świty.. z Twojego opisu. Podoba mi się. @corival .. ślę letnie pozdrowienie. 1
corival Opublikowano 29 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2024 @Nata_Kruk A tam jest smutny skutek... aż sprawdziłam :) Dodam, że w wierszu chodzi o czaplę siwą z nazwy. Miło mi, że zajrzałaś... Pozdrawiam :) 1
corival Opublikowano 29 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2024 @corival Dla wiadomości: wiersz dotyczy czapli siwej. To tak na wypadek, gdyby ktoś był zainteresowany. Pozdrawiam :)
Nata_Kruk Opublikowano 1 Lipca 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2024 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... teraz to i ja sprawdziłam i.. cóż... idę kupić dodatkowe okulary... :) ... o czapli siwej, w rzeczy samej.. pasuje jak ulał i.. widzisz, jak to człek zbacza na inne ścieżynki, które mu się w głowie układają. Mgły, bardzo mi pasowały.. nawet te.. "pióra" z mgieł utkane.. miałam okazję o świcie oglądać. Przepraszam za gapiostwo. Edytowane 1 Lipca 2024 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
corival Opublikowano 1 Lipca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2024 @Nata_Kruk Każdy błądzi myślą w swoje strony... moje bywa, że migrują w zupełnie inne ;) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Słusznie, jak najbardziej. Piękny to widok. Rzadko Ci się zdarza, ale tak mnie zaskoczyłaś, że zwątpiłam w swoją pamięć i pognałam w te pędy sprawdzać, czy się nie pomyliłam w piśmie, bo w głowie na pewno nie. Oj tam od razu gapiostwo... Pozdrawiam :) 1
Rekomendowane odpowiedzi