Marek Hipnotyzer Opublikowano 21 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 - Panie Wojaczek, Pan coś studiuje? - Nie jestem aż tak drobiazgowy... Jeszcze nie wiem od czego mam zacząć moje staczanie się do grobu Krwią moją ślady na murach maluję piszę, co przyjdzie mi do głowy Jak mogę cokolwiek począć skoro nie ma na to sposobu? Toczę życie moje po brzytwie szarych twarzy Toczę życie moje po brzytwie ostrych oczu Życie było dla nas bez kropli krwi i chwały Życie było dla nas bez krzty nawet honoru Życie to mój trup gnijący na poboczu Życie to moje dziecko bez ojca Życie to trzeźwiość dewocyjna Życie to pałka policyjna Życie to Matka, a Matka to Ojczyzna Ojciec to byle jaki mężczyzna Wszyscy mamy kurwę za Matkę Wszyscy mamy Ojczyznę jak klatkę W tym gnoju słownym toczymy życie tam gdzie ja skończyłem i wy skończycie odejdę przed dokończeniem wierszy umierając jak dziecko wykrzyknę "Pierwszy!"
Oscar Dziki Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 O Wojaczku pisać, Wojaczek sam się bał.
Ania D. Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 Mocne, plus za pomysł. Tylko chyba miłośnicy Wojaczka się mogą obrazić za ten ,,pamflecik", więc radzę szykować ostre kontrargumenty do ewentualnej szermierki słownej. Na pocieszenie powiem Ci, że ja na ,,ubitą ziemię" wyzywać Cię nie będę, bo akurat rzecz nie dotyczy żadnego z moich mistrzów.
Rekomendowane odpowiedzi