Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane
violetta

violetta


 

 

cieszę się pięknem
wibrującą energią 
zrywam polne kwiaty listki
do kompozycji świec 
napijmy się arbuzowej wody

pokroję arbuza na kawałki
ułożę w dzbanku z listkami bazylii
zaleję wodą i z lodem

a na deser lekki truskawkowy sernik
bo upalnie 
zaczynam od przygotowania ciasta w blenderze

dodaję szklankę migdałów i miksuję  
następnie wrzucam szklankę daktyli
i połowę kokosowych płatków 
łyżkę kokosowego oleju i łyżeczkę 
waniliowego ekstraktu 
wszystko razem miksuję
i tak zaprojektowana baza kruszonką 

smaruję foremkę odrobiną kokosowej oleju
ugniatam moją kruszonkę

następnie robię nadzienie 
z dwóch szklanek truskawek 

razem z sokiem świeżej cytryny 
łyżeczką waniliowego ekstraktu 
i szklanką greckiego jogurtu miksuję

połowę tej zmiksowanej części
wylewam na kruszonkę

do pozostałej połowy w blenderze dodaję 
szklankę tego samego jogurtu 
i ponownie miksuję

zmiksowaną część ponownie wykładam 
tworząc fale i za pomocą wykałaczki 
będzie marmurkowy 

wkładam do zamrażarki na noc 
gdy schłodzony wyjmuję na talerz

pokroję kilka truskawek na polewę 
idealny w gorący letni poranek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kurs polskiego z tobą

 

 

 

 

 

 

 

violetta

violetta


 

 

cieszę się pięknem
wibrującą energią 
zrywam polne kwiaty listki
do kompozycji świec 
napijmy się arbuzowej wody

pokroję arbuza na kawałki
ułożę w dzbanku z listkami bazylii
zaleję wodą i z lodem

a na deser lekki truskawkowy sernik
bo upalnie 
zaczynam od przygotowania ciasta w blenderze

dodaję szklankę migdałów i miksuję  
następnie wrzucam szklankę daktyli
i połowę kokosowych płatków 
łyżkę kokosowego oleju i łyżeczkę 
waniliowego ekstraktu 
wszystko razem miksuję
i tak zaprojektowana baza kruszonką 

smaruję foremkę odrobiną kokosowej oleju
ugniatam moją kruszonkę

następnie robię nadzienie 
z dwóch szklanek truskawek 

razem z sokiem świeżej cytryny 
łyżeczką waniliowego ekstraktu 
i szklanką greckiego jogurtu miksuję

połowę tej zmiksowanej części
wylewam na kruszonkę

do pozostałej połowy w blenderze dodaję 
szklankę tego samego jogurtu 
i ponownie miksuję

zmiksowaną część ponownie wykładam 
tworząc fale i za pomocą wykałaczki 
będzie marmurkowy 

wkładam do zamrażarki na noc 
gdy schłodzony wyjmuję na talerz

pokroję kilka truskawek na polewę 
idealny w gorący letni poranek

 

 

 

 

violetta

violetta


 

 

cieszę się pięknem
wibrującą energią 
zrywam polne kwiaty listki
do kompozycji świec 
napijmy się arbuzowej wody

pokroję arbuza na kawałki
ułożę w dzbanku z listkami bazylii
zaleję wodą i z lodem

a na deser lekki truskawkowy sernik
bo upalnie 
zaczynam od przygotowania ciasta w blenderze

dodaję szklankę migdałów i miksuję  
następnie wrzucam szklankę daktyli
i połowę kokosowych płatków 
łyżkę kokosowego oleju i łyżeczkę 
waniliowego ekstraktu 
wszystko razem miksuję
i tak zaprojektowana baza kruszonką 

smaruję foremkę odrobiną kokosowej oleju
ugniatam moją kruszonkę

następnie robię nadzienie 
ze dwóch szklanek truskawek 

razem z sokiem świeżej cytryny 
łyżeczką waniliowego ekstraktu 
i szklanką greckiego jogurtu miksuję

połowę tej zmiksowanej części
wylewam na kruszonkę

do pozostałej połowy w blenderze dodaję 
szklankę tego samego jogurtu 
i ponownie miksuję

zmiksowaną część ponownie wykładam 
tworząc fale i za pomocą wykałaczki 
będzie marmurkowy 

wkładam do zamrażarki na noc 
gdy schłodzony wyjmuję na talerz

pokroję kilka truskawek na polewę 
idealny w gorący letni poranek

 

 

 

 



×
×
  • Dodaj nową pozycję...