befana_di_campi Opublikowano 21 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2024 Kochajmy się, imperatorze od- dzielnie w naszych M. Pachną też inaczej moje perfumy: nie dla ciebie Eternity i szminka jaskrawa jak plakatowy karmin * Miłość, imperatorze, w snach teraz przychodzi. Lgnie ciasno suknia koloru dojrzałego banana; owocem słodko pachnie, a ja drżę o niechciane dziecko * Gdzieś musieliśmy podziać oczy imperatorze, skoro dopadła nas miłość nie bardziej niż my głupia i bezbronna - pisklę wyrzucone z gniazda trzmieli * Twój oddech ode mnie – daleko z moim - kiedyś z miętą tożsamy, imperatorze miłosnej nudy: ze sobą, obok siebie, bez siebie * Pragnienia wyrzucić do kubła: gdzie obierzyny, pestki, skorupy i łuski; wystygły piec, zimny termofor. Śpiące na biało pozaścielane łóżka * A ten dziadziuś, to ty imperatorze odniesień lirycznych pewnej srebrno- fiołkowej pani, kiedy szaro- godzinne (przed)wiośnie? 4
corival Opublikowano 21 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2024 @befana_di_campi Tylko podziwiać, jak w zawoalowany sposób ujęłaś tę sprawę, tak zwykłą, choć sfery niezwykłe. Pozdrawiam :)
hania kluseczka Opublikowano 22 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2024 bardzo mi się podoba taki ładunek, emocjonalno-energetyczny, i można posnuć wątki, pomyśleć, poza nawiasem
Rekomendowane odpowiedzi