Leszczym Opublikowano 21 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2024 Pomyślałem, że z A w ręce i w nogi, w pokoju i w łazience przejdę się gdzieś i na tym śmiało mógłbym skończyć ten tekst. Człowiek robi się starszy, poważniejszy i ostrożniejszy i myśli, że A przekona, a nawet podkupi i sądzi dość naiwnie, że w gruncie rzeczy ma jak i ma czym. Doszedłem więc do wniosku, że najpierw dam jej kwiaty (trywialne?), a potem zamówię jej kurs samoobrony. Wiadomo, że uczynię tak po to, aby mogła niekiedy się obronić przed tym co nie nasze i co między nami. Tymczasem kurs poszedł na marne, albowiem nie doszliśmy razem do skutku. Człowiek potem się zastanawia, czy dało się, czy można było jakoś lepiej i sprawniej, czy i czy... A może będąc tutaj totalnie za małym kolejny raz targnął się na nieosiągalne? Oj, oj może tak być i może naprawdę. Warszawa – Stegny, 21.06.2024r. 6
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 21 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2024 Nie lubię kwiatów... Łukasz Jasiński 1
Amber Opublikowano 21 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2024 (edytowane) @Leszczym Kurs nie poszedł na marne, wręcz przeciwnie. A wybroniła Pela przed samą sobą, siebie przed Pelem i wszystkim co pomiędzy. Tekst przemawia do mnie. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam.:)) Edytowane 21 Czerwca 2024 przez Amber (wyświetl historię edycji) 1
Leszczym Opublikowano 21 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2024 @Łukasz Jasiński A ja akurat lubię :)) @Amber Cóż miałem wrażenie, że ciut zbyt prowokacyjnie to owo napisałem. No ale jak ktoś się nie obraził i do Kogoś przemówiło no to czuję się wygrany jak dzisiaj Polska w meczu z Austrią, notabene po 20 ej ;)) @Amber Również pozdrawiam :) 2
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 21 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2024 Kiedyś lubiłem i mam złe skojarzenia przez księgową z Archiwum Akt Nowych - Małgorzatę Sosińską, napisałem o tym wiersz pod tytułem - "Kamyk". Łukasz Jasiński 1
Leszczym Opublikowano 21 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2024 @Łukasz Jasiński Sosińska to z kolei była też jakaś zdaje się Wokalistka :) 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 21 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2024 @Leszczym Nie, księgowa w Archiwum Akt Nowych, młoda i ładna wdowa - wypłacała pensje pracownikom i ja ją poderwałem - do pewnego momentu wszystko dobrze szło, jak dobrze pan wie: większość ludzi interesuje się cudzym życiem i plotkami, pod presją i nie z własnej woli zostałem zmuszony (nawet dotąd nie wiem przez kogo, więc: przez głęboko zakonspirowanego tchórza) - do kupienia jej kwiatów i przeprosin, wolę o tym nie rozmawiać... Łukasz Jasiński 1
Leszczym Opublikowano 21 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2024 @Łukasz Jasiński A przepraszam to nie ta, pomyliłem Sośnicką z Sosińską :// 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 21 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2024 @Leszczym Oczywiście, ona o tym wie (zresztą: większość osób już tam nie pracuje), więc: teraz mogę o tym rozmawiać - ona należała do Służby Cywilnej, natomiast: ja - miałem szkolenie z Obrony Cywilnej, dostała ode mnie tomik z autografem, otóż to (wiersz napisałem z serca): Kamyk Małgorzacie S. Ten kamyk marmurowy niczym nasionko chwastu znalazłem w piasku ziemi, pośród chmur kurantowych marsowe echo pomiotu szaleństwem wzywa piasek podobny do starych juków na ciche uroczysko, w głębi ciemnych chojarów na powróśle bierwionów lśnią ślady beskurcyji jak jasny promyk słońca i śliczne lica mary, w dębowym częstokole kipie gorąca kipiel niczym wzburzone knieje i sypie szarym piaskiem jak spojrzenia obłędu, ten jantar marmurowy niczym nasionko chwastu znalazłem w bagnie ziemi. (z tomiku: Kowal i Podkowa) Łukasz Jasiński (lipiec 2008) 1
Rafael Marius Opublikowano 21 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2024 @Leszczym Takie pytania rodzą się po przegranym meczu z A. Nie udało nam się obronić. Przydałoby się chłopakom szkolenie. 1
Leszczym Opublikowano 22 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2024 @Łukasz Jasiński Słuchaj niezły wiersz :) @Rafael Marius Im to kilka szkoleń by się przydało :)))) 1
Rafael Marius Opublikowano 22 Czerwca 2024 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Za wysokie progi jak na ich nogi. I raczej według ekspertów nie będzie w najlepszych latach. 1
Leszczym Opublikowano 22 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2024 @Rafael Marius Fakt, bo na ten moment trochę nie widać u nich świetlanej piłkarskiej przyszłości :// 1
Rekomendowane odpowiedzi