Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Benjamin Artur   Bardzo podoba mi się motyw odrzucenia "kalkomanii uczuć". Pragnienie absolutnej autentyczności, zarówno w miłości, jak i w ostateczności.  Znakomita puenta. Świetny wiersz! 
    • @Poet Ka   Wiersz jest  jak przyspieszający pociąg, który nagle staje. Czas  obiecuje miarowy, przewidywalny bieg - a w rzeczywistości przyspiesza. To obserwacja egzystencjalna- w młodości czas wydaje się powolny, z wiekiem coraz szybszy. Im bardziej jesteśmy świadomi - tym bardziej widzimy, że czas oszukuje. Świetna puenta! Czas nie tylko nas oszukuje swoim tempem, ale na koniec okazuje się też bezlitosnym poborcą opłat. Super tekst!    ps. Inna kwestia, że jeżeli będziemy poruszać się z prędkością światła, to pozbędziemy się tego oszusta. :) 
    • @Posem   Rozumiem doskonale. Powiem Ci szczerze, że u mnie jest tak samo. Z jedną różnicą - tylko jedna osoba mi mówiła, abym z pisania zrobiła sobie po prostu hobby. :) Pozdrawiam. :)
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Nie zawsze trzeba nadążać za myślami, bo skoro pytasz  a "ty" , to znaczy że ta osoba jest w już w myślach.  Bo przecież mowa i ta mowa pisana jest odzwierciedleniem myśli.  To tak mi się wydaje.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @Leszek Piotr Laskowski   Bardzo dziękuję! Serdecznie pozdrawiam. 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...