Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Znów nie wiem co robić i gubię się w drodze,

Bo przecież tak wiele mam do stracenia.

I nie wiem, czego naprawdę się boję,

Gdy samotność jest gorsza od odrzucenia.

Więc kocham ideał, ale tylko w głowie,

Bo serce bolałoby bardziej niż dusza.

I tracę miesiące, bojąc się przekonać,

Że świat nie pasuje mi do scenariusza.

Nie umiem pokochać nikogo;

Miłość jest trudniejsza niż wyobrażenia.

I czuję się tak niekochana,

Gdy brak ideału jest jak brak istnienia.

Więc kocham to, czego mieć nie mogę.

Na filarach wiary oparte jest życie,

I piękne jest to, co jest niewiadome.

Nikt nie ceni prawdy ponad tajemnicę.

Edytowane przez unlovable (wyświetl historię edycji)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Naram-sin Powiem Ci, jestem pod wrażeniem... Nie jestem łatwym rozmówcą, a jednak tu jesteś. Więc....   Poczytując twoje komentarze, które  sądzę  traktujesz bardzo poważnie i masz co do nich głębokie przekonanie, że są nauką, kierunkiem, drogowskazem, dochodzę do wniosku, że są nie tylko wyrazem twoich myśli, ale też próbą kształtowania świata wokół ciebie. I być może  wypełnieniem osobistej luki, zaspokojeniem poczucia niedocenienia, co uruchamia reakcję łańcuchową: cynizm, ironię, kpinę. Wiesz, człowiek to wcale nie jest taki skomplikowany. Wystarczy dać mu mówić i go posłuchać - wtedy wiesz o nim więcej niż mówią jego słowa. Zawile to napisałam, ale w sumie  prawdziwe. Bywa, że jednego dnia krytykujesz, a drugiego dnia dostrzegasz sens twórczości tego samego autora. Dzieje się tak, gdy czytasz pozytywny i co istotne; logiczny odbiór dzieła, które wcześniej sam(a) skrytykowałeś(aś)  Chcesz jednak, by ktoś cię lubił. Swoją drogą  ile cię kosztuje wyparcie, że nie miałeś(aś) racji? Że jednak tekst ma sens? W jednym z komentarzy napisał(a)ś; ...'A to przecież to ty, jako autor, odpowiadasz za to, co i kogo (w przestrzeni lirycznej) stworzyłeś"... Swoją drogą to zdanie jest napisane niepoprawnie. Ja pozwolę sobie zredagować; ..."A to przecież to ty, jako komentator, odpowiadasz za to, co i kogo (w przestrzeni rzeczywistej) stworzyłeś"... Odważn(y/a) jesteś. Poczucie ludzkiej emocjonalności zależy od tego, jak się z nią obchodzi przybysz - ktoś, kto staje naprzeciwko. Poczucie ludzkiej emocjonalności zależy od tego, jak się z nią obchodzi przybysz - ktoś, kto staje naprzeciwko nas. Posłużę się prostą metaforą; albo zgasisz światło albo je zapalisz.
    • @Agnieszka Charzyńska pospólstwa jakby więcej  w narodzie dość rzucić okiem zakute łby takiemu starczy zjeść wypić co dzień i się z kobitą pół nocy gzić   wciąż przymuszali go do nauki chociaż do książek wyczuwał wstręt filmiki w sieci natomiast lubił na których wyrósł nie jeden kiep   dziś jego pasją piłkarskie mecze pośród kiboli wręcz wiedzie prym czego od życia można chcieć więcej choć by się zdało bogatym być   ma uczulenie na ludzi z klasą drażni go każda myśląca twarz bo ci lalusie na wszystko mają buńczucznym okiem więc wciąż ich dźga
    • @Stary_Kredens

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Ładne :)
    • @Leszczym Bezchmielowe alkoholowe   Stach się barmance żali w Oliwie że nie ma chmielu już w ósmym piwie chciał być lekko podchmielony a zawiany jest w trzy strony tak jakby rzucał nim sztorm w porywie
    • @Jacek_Suchowicz Ostatnio wkleiłeś o bzie, więc ja dzisiaj dla równowagi w przyrodzie machnąłem o jaśminie.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...