Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Somalija Opublikowano 13 Maja 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2024 (edytowane) płodność ucieka przed cywilizacją próbuje przetrwać w nieoświeconych podbrzuszach z górskich dolin i innych krańców gdzie jeszcze amulet z kłów ocelota jest powodem dumy wysoka kultura łatwo zrywa tradycję płodzenia potomków opadają skrzydła zdolności w białej klinice dzieci z zimnych płytek a legenda kładzenia się do łóżek warta już tyle co bóstwa ukryte w pasmach krzemienia na tym etapie zarodek nie ma połączonych nerwów obwodowych z mózgiem życie na życzenie z pozornie martwej poczwarki wylęga się motyl Edytowane 14 Maja 2024 przez Somalija (wyświetl historię edycji) 10
violetta Opublikowano 13 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2024 @Somalija trzeba najpierw antychrysta rozgnieść:)
Somalija Opublikowano 13 Maja 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2024 @violetta Złożyłaś życzenia urodzinowe naszemu ulubieńcowi? Wczoraj było jego święto...
violetta Opublikowano 13 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2024 @Somalija nie, bo nie wiem nic na ten temat:)
Somalija Opublikowano 13 Maja 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2024 @violetta To skup się i pogratuluj mu równej rocznicy...
violetta Opublikowano 13 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2024 @Somalija nie plotek, kto zna prawdę:) pije na noc ziółka, narzeczony mój stygnie:) bawcie się sami:)
Somalija Opublikowano 13 Maja 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2024 @violetta Stygnie? Może nie żyje...
violetta Opublikowano 13 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2024 @Somalija ktoś do mnie dzwoni z Litwy, gadam po angielsku, ale nauczyłam się języka, niewiadomo kiedy, umówiłam się na jutro na telefon. Po francusku też gadam, nie wiem skąd mi się wzięły te języki, dla mnie fenomen i bajka:) jutro zaczynam konwersacje godzinne po francusku i czas będzie tylko dla mnie:) pracuje z domu, ale mam fajnego szefa, cały sobie urlop rozpisałam do sierpnia:)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 13 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Somalija Opublikowano 13 Maja 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2024 @violetta Ja Cię po polsku nie rozumiem, także współczuję Twoim zagranicznym rozmówcom. Chyba, że używacie tej głupio-pozytywnej maniery żeby mówić i nic nie powiedzieć, zwłaszcza pożytecznego lub mądrego... Jesteś samolubna, wolisz chwalić się ,,konwersacjami po francusku", przecież to zwykłe lekcje... zamiast złożyć życzenia znajomemu... na drugiej lekcji już się zgubisz... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Też nie rozumiem tych, którzy tego nie rozumieją...
Marek.zak1 Opublikowano 13 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2024 Bardzo dobry wiersz, czy cywilizacja i wysoka kultura są przeciwko płodności, może nie bezpośrednio, ale mają mz negatywny wpływ, oferują inne, łatwiejsze gratyfikacje i życiowe drogi. Pozdrawiam
Somalija Opublikowano 13 Maja 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2024 @Marek.zak1 Dobry wieczór. Nie tylko naturalna płodność jest zagrożona, ale również nie tworzą się pary, bo kobiety mają wyższe wymagania...
Marek.zak1 Opublikowano 13 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2024 @Somalija Tak to wygląda. Jeździłem dużo po Polsce i brałem autostopowiczki (facetów nigdy) i obraz przedstawiały taki, że one chcą coś od życia, uczą się, a chłopaki to alko, seks, gry wideo i żyją dniem dzisiejszym, a z takimi, to one nie chcą. Pozdrawiam.
violetta Opublikowano 14 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2024 @Somalija prowadzę spokojne życie, a gadam sobie spokojnie i ktoś lubi mnie słuchać, bo mam miły głos. Nie jestem zaborcza, tylko interesująca:) moje życie, każdy szczegół jest wyjątkowy, dlatego tak skupiam na sobie, co mnie obchodzi czyjeś, nie uczestniczę w tym:)
Somalija Opublikowano 14 Maja 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2024 @violetta Miło, że przemówiłaś ludzkim głosem i złożyłaś naszemu ulubieńcowi życzenia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
MIROSŁAW C. Opublikowano 15 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2024 @Somalija 'Każda kultura rzuca własny cień – cień, który jest doskonałym odzwierciedleniem jej własnej formy i natury.' Pozdrawiam.
violetta Opublikowano 15 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2024 @Somalija nie podziękował, dzikus nieroztropny:(
andreas Opublikowano 15 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2024 @Somalija Niemiecki model rodziny - on, ona i pies. Dobrze chociaż, że imigranci ich wspomagają... Pozdrawiam.
Somalija Opublikowano 15 Maja 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2024 @violetta ale się środku ucieszył... a Ty zrobiłaś coś prawdziwie dobrego... Nie można wszystkiego przeliczać na profity... 1
Somalija Opublikowano 16 Maja 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2024 (edytowane) @MIROSŁAW C. To może nie chodzi o kulturę, może o naszą najgłębszą naturę. Nie każda łania ma instynkt, jeśli po urodzeniu zacznie lizać oseska, to będzie miała mleko, a on je wywęszy. W innym wypadku młode ginie lub ssie inną ze stada... U ludzi też istnieją jednostki bez instynktu macierzyńskiego... to jest naturalne, zastanawia jednak odsetek w ostatnim czasie... Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 16 Maja 2024 przez Somalija (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi