Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Jacek_Suchowicz Opublikowano 11 Maja 2024 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2024 (edytowane) Zwyczajnie brzydka - się nie obejrzysz. Makijaż zginął, zwykła sukienka, wtopiona w szarość - zapewne żebyś nawet przypadkiem nie zapamiętał. Lecz gdy przemówi zginęła szarość. Słowa budują koloryt twarzy. Słuchałbyś, słuchał i ciągle mało, a gdy odejdzie samotnie marzysz. Edytowane 11 Maja 2024 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji) 12
Marek.zak1 Opublikowano 11 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2024 Podoba mi się, z tym, że mz raczej odnosi się do facetów, bo one patrzą uszami a my, jako wzrokowcy, tylko patrzymy. Pozdrawiam. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 11 Maja 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a czyjej pięknej duszy - jej czy jego? W swoim życiu spotkałem kobiety ciche szare myszki - wręcz niezauważalne, ale jak już się rozgadały były przeurocze. Zapominałeś, że rozmawiasz z szarą myszką - oczytane i bardzo życiowe intelektualistki Pozdrawiam
Deonix_ Opublikowano 12 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2024 Ładnie napisane, doceniam to, że Peel został urzeczony intelektem i osobowością kobiety, ale... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jakoś mnie ten pierwszy wers razi w oczy. To, że ktoś nie jest "zrobiony" i nie zwraca na siebie uwagi, to jeszcze nie znaczy, że brzydki. Można mieć harmonijne rysy twarzy i proporcjonalną sylwetkę, ale tym ludzi nie epatować :) Taka naturalność i skromność to w moim odczuciu wręcz zaleta. Tak, wiem, że Peel ostatecznie Adresatkę akceptuje, ale mnie dźgnęło, i musiałam to napisać, sorry :) Pozdrawiam Deo 2
Jacek_Suchowicz Opublikowano 12 Maja 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2024 @Deonix_ i o to idzie aby dźgnąć Chłopy to takie stworzenia, że posiadają różne gusty. Co dla jednego brzydkie, dla drugiego jest piękne, Ale cudowne jest uczucie gdy pani otwiera buzie i czaruje intelektem - w tym momencie reszta się nie liczy! Pozdrawiam Jacek 1
andreas Opublikowano 12 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2024 @Jacek_Suchowicz A ja znam odwrotny przypadek: Filatelistka chciał inteligent z Tarnowskich Gór przygruchać Luśkę na kalambur nie rozbawił żart panienki bo rozumek miała cienki szczęśliwie wciągnął ją znaczków zbiór Pozdrowionka. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 12 Maja 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2024 @andreas Chciała Kaśka przygruchać Jaśka na intelekt dużo czytała filmów oglądała wiele a on miód polizał utopił się chyba dzisiaj z Kaśką łóżeczko dzidziusiowi ściele :) 1
MIROSŁAW C. Opublikowano 12 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2024 @Jacek_Suchowicz Miła lekturka :) Pozdrawiam. 1
poezja.tanczy Opublikowano 13 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2024 @Jacek_Suchowicz I te marzenia, tak doniesione I te pragnienia, będą skończone Fajnie. Miękko. Z polotem Pozdrawiam miło, M. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 13 Maja 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2024 @MIROSŁAW C. Dziękuję @poezja.tanczy samotne marzenia to goście nieproszeni przychodzą znienacka wykradając czas zabełtają myślami ale nic nie zmienią dodają uroku w życiu i we snach :) 1
Rekomendowane odpowiedzi