Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciepłym promieniem po rannej rosie 

lilia się ślizga i lotos 

pachnie mimozą kwiat pomarańczy 

listek paczuli – egzotyką

Wibruje akacja solejki jedwabiem 

tym co otula słodką kobietę 

już zgęstniał maj syropem czerwca   

rozsnuwa błękit nostalgia

18.05.2018

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Krzyk - cisza  I spokojna nisza    Gdy na tamtą stronę  Zabiorę trochę spokoju i ciepła    A potem odpłynę  W siną dal    Moje myśli będą lśnić jak stal  I powrotu już nie będzie...
    • O człowieku! Uważaj! O czym północ głęboka rozważa? - Ja spałem, ja spałem -, Z głębokiego snu wyrwany: -  Świat głęboki widziałem, Głębszy niż w dzień widziany. Głęboki jest ból jego-, Rozkosz - głębsza jeszcze niż serca słabości: Ból mówi: - Giń, dość tego! - Lecz wszelka rozkosz pożąda wieczności - - Pożąda głębokiej, głębokiej wieczności! -   I Friedrich (z "Tako rzecze Zaratustra"): O Mensch! Gib acht! Was spricht die tiefe Mitternacht? »Ich schlief, ich schlief -, Aus tiefem Traum bin ich erwacht: - Die Welt ist tief, Und tiefer als der Tag gedacht. Tief ist ihr weh -, Lust - tiefer noch als Herzeleid: Weh spricht: Vergeh! Doch alle Lust will Ewigkeit - - Will tiefe, tiefe Ewigkeit!«
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Trafiłeś, lubię dania chińskie, stąd pewnie tytuł wiersza. @MIROSŁAW C. Idąc dalej tropem kulinarnym: życie w pięciu smakach. I taka piosenka przyszła mi do głowy: Dobrego tygodnia wam życzę, pozdrawiam!
    • Czy nie warto żyć z dziewczyną AI? Ona wszystko wie jak chat gpt, zadaj pytanie, odpowie na nie. ładnie wygląda, pokój posprząta. Jak będzie trzeba coś ci zaśpiewa, potem podrapie, w nocy nie chrapie nie boli głowa, i jest gotowa… przysiąc że będzie zawsze i wszędzie. Jak się zepsuje, nową kupujesz. gdy z naszej winy- to wymienimy.
    • paździerzy nie trawię a piknik na trawie już tak
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...