Leszczym Opublikowano 1 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2024 Ty mi tutaj nie facetuj tylko mów jak było. Seranon, 01.04.2024r. 4
jan_komułzykant Opublikowano 1 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2024 Ot i facecja, a dowcipna pointa gdzie? W domyśle... aha :) 1
Leszczym Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2024 @jan_komułzykant tutaj chodziło jeszcze o prima aprillis ;) 1
jan_komułzykant Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2024 A to chyba pojechałem w inną stronę - przesłuchanie, UB, lampa w oczy, mów prawdę... Prima Aprillis po części pasuje, do odpowiadającego, chociaż w sumie śmiesznie nie jest. 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2024 (edytowane) Jak było? Za poprzedniej władzy czytam "Gazetę Wyborczą" przez internet (nie do końca: trzeba płacić i nie wolno dawać komentarzy), otóż to: - Polska jest rozbrojona! Inne zdanie ma "Do Rzeczy"... A teraz? Czytam "Do Rzeczy" przez internet (nie do końca: trzeba płacić i nie wolno dawać komentarzy), otóż to: - Polska jest rozbrojona! Inne zdanie ma "Gazeta Wyborcza"... Całe szczęście, iż internet daje wolność: w obu przypadkach zgłaszam artykuły jako mowę nienawiści. Łukasz Jasiński @jan_komułzykant Mój rocznik to 81, a za to przeżyłem burzliwe lata dziewięćdziesiąte i dałem po mordzie policjantowi z wydziału kryminalnego - byłemu ubekowi (mniejsza z tym o co poszło), oczywiście: zwołał pospolite ruszenie i przyjechała prewencja - na dołku zrobili mi brawo po buzi w czarnych rękawiczkach... - Panu już dziękujemy i jesteśmy kwita! I wypuścili mnie... Łukasz Jasiński Edytowane 2 Kwietnia 2024 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji) 1
Leszczym Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2024 @jan_komułzykant w zamyśle to miał być tylko mini damsko - męski wiersz. Kobieta do mena lub na odwrót... Raczej żartobliwy w tonie. Ale faktycznie można nieco poważniej pójść w stronę przesłuchań, których ostatnio też dużo się zrobiło, a jest niektórym z czego się spowiadać... @Łukasz Jasiński współczuję, ale przy tym mini miałem raczej inne intencje... 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2024 (edytowane) @Leszczym Oj, panie, oj, chyba jest na opak... To ja powinien współczuć tym wszystkim, którzy głosowali na Donalda Tuska, nomen omen: podwyżki cen żywności już były - pierwszego kwietnia, a w czerwcu będą podwyżki prądu, tym samym: nastąpi wzrost inflacji i co za tym idzie - w marcu przyszłego roku emeryci dostaną jeszcze większą waloryzację i tak w koło, Macieju! Zresztą, głosowałem przeciwko wstąpieniu Polski do Unii Europejskiej, więc: mam czyste sumienie i nie muszą brać odpowiedzialności za wybory innych osób, kończąc: wszystko pan znajdzie w wierszu - "Duch" i kolorowych snów. Łukasz Jasiński Edytowane 2 Kwietnia 2024 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji) 1
Leszczym Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2024 @Łukasz Jasiński rzàdy ue i tym podobne to jedno, a drugie to nasze życie o które najbardziej my sami musimy bez dotacji ;)) 1
poezja.tanczy Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2024 @Leszczym Proste słowa, na gotowo Masz wyrocznię, tą odmową Jak w wojsku :) Pozdrawiam miło, M. 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2024 (edytowane) @Leszczym Rządy Unii Europejskiej, a de facto: Komisji Europejskiej za pośrednictwem Niemiec - nie są tak bardzo odczuwalne, nomen omen: Unia Europejska ma korzenie chrześcijańskie - jak zakulisowe rządy sakralnego państwa watykańskiego, które jest monarchią absolutną z feudalnym ustrojem, jestem pogańskim racjonalistą - libertynem i intelektualnym biseksualistą - uniwersalnym i mogę panu powiedzieć: na Polskim Dębie zamiast żołędzi - rosną czerwone i czarne pijawki, niedługo pewnie zaczną rosnąć niebieskie, dodam: jestem również antyklerykanym propaństwowcem. Łukasz Jasiński Edytowane 3 Kwietnia 2024 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji) 1
Leszczym Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2024 @poezja.tanczy Słuchaj no naprawdę dziękuję, czasem lubię takie mini nie aż tak przekombinowane ;) @Łukasz Jasiński Jest sztuką mieć wyraziste poglądy, doceniam takie sprawy ;)I choć nie zawsze rozumiem Twoje wiersze całkiem sympatycznie jest tutaj mieć takie towarzystwo ;)) 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2024 @Leszczym Bo moje wiersze są z górnej półki, czasami piszę proste rymowanki jak "Wio, wio i wio". Łukasz Jasiński 1
Rekomendowane odpowiedzi