nieznajoma1907 Opublikowano 16 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2024 (edytowane) Goniłam za światłem rozświetlającym tę noc, Na moją twarz spadały płatki kwiatów wiśni. Co chwilę sprawdzałam grunt pod nogami Po czym znowu podążałam za różową jasnością. Moje stopy pozostawiały odbicia na trawie. Z nich rosły nowe niepozorne domysły Wzrastające w stronę nieba bezsensownie Próbując dosięgnąć nieboskłonu swoimi liśćmi. Czułam letnią bryzę okalającą moje skronie Otwierającą każde serce, każdy zamknięty sekret. Światło zdawało się gasnąć z każdym oddechem. Biegłam próbując go nie stracić z oczu. Zwolniłam, po czym wolno opadłam na kolana Szukałam jego poświaty, coraz bardziej nerwowo. Na moje policzki spadły cztery szczere łzy. Po nich spłynęły dwie strugi oczyszczenia. Drobne kroki, pękające gałęzie upadłych drzew. Dochodzące do moich uszu niczym dym. Po czym poczułam dotyk czyjejś dłoni na szyi. Znajomy, zbyt znajomy, aby go nie rozpoznać. -Przecież nie zostawiłbym ciebie samej. Lampionów jest jeszcze dużo. Edytowane 17 Lutego 2024 przez nieznajoma1907 (wyświetl historię edycji) 2
nieznajoma1907 Opublikowano 16 Lutego 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2024 proszę o ocenę, chciałabym wysłać ten wiersz na konkurs literacki, ale słyszałam sprzeczne opinie moich przyjaciół na jego temat, byłabym wdzięczna <3 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 14 Października 2024 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2024 (edytowane) @nieznajoma1907 Dla mnie jest to liryczna proza poetycką, gdybym zasiadał w jakimś tam konkursie, to: dałbym sugestię, aby pani jeszcze popracowała nad formą, trochę pomogę... Goniłam za światłem rozświetlającym noc, na moją twarz spadały płatki kwiatów wiśni. Co chwilę sprawdzałam grunt pod nogami, po czym znów biegłam za różową jasnością. I życzę powodzenia... Łukasz Jasiński Edytowane 14 Października 2024 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi