Dawid Rzeszutek Opublikowano 9 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2024 Nabita na ludzkie kolce Wszystkie łoża szkarłatnych pościeli Wśród tęcz po łzach niejednej radości W stóg koszmarów puści ludzie pocięli Tych złych dusz cień świętego rozzłościł Jeszcze energia tutaj cyrkuluje żywo W ciele moim jak tym ciepłym chlebie Gazowaną krew własną jak lekkie piwo Wciąż nasączam barwną troską o ciebie Ile to końców miłości jakby też świata Kurhany zbudowało z kamieni mokrych Gdzie nicość twą łzą jak szmatą pomiata Boże choć jedno serce czułością okryj Modląc się słyszę ciszę - twój głosu ton Bez słów rozumiemy się i także znamy Bo gdy Ja i Ty robisz szanowny pokłon Bo naszych światów są obok dwie ramy Moja miłość nie ma imienia a ją znam Wodospadami spadają wieści melodie Myślami jesteśmy zawsze razem tam Gdzie wieczną miłość śnimy o sobie Autor: Dawid Rzeszutek 1
hania kluseczka Opublikowano 9 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2024 dla mnie wygląda i się czyta, jak z generatora wierszy, z serii: tragiczne :P
Dawid Rzeszutek Opublikowano 9 Lutego 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2024 @hania kluseczka Rozumiem. Jestem amatorem. A w poezji ciężko każdemu dogodzić. Pani Haniu :) miło pozdrawiam :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
hania kluseczka Opublikowano 9 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2024 @Dawid Rzeszutek nie myśl sobie, że to jakaś krytyka (nienajwyższych lotów), napisałam co czuję, bo wiersze/ teksty odbieram głownie pierwszym wrażeniem i emocjami, które we mnie wzbudzają :)
Dawid Rzeszutek Opublikowano 9 Lutego 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2024 @hania kluseczka Wiesz.. różnie piszę, głębia twórcza może czasem być niedostępna, ale też jest prawdą, co ci powiem, że nie uważam wiersza za najlepszy. Było to trochę machinalne pisanie. Ale pewne metafory całkiem były ciekawe. No, ale.... uczymy się całe życie. Rozumiem Twoje zdanie i niejako w jakimś pierwiastku mojej osobistej opinii również się z nim zgadzam. Pozdrawiam.
Bożena De-Tre Opublikowano 9 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2024 @Dawid Rzeszutek Dużo treści jakby nie z jednego „ potoku woda” ale zimna , krystaliczna i płynie.Przeczytałam i nie jestem zachwycona, ale to „ coś” zatrzymało.Pisz bo popłynęło..” Modląc się słyszę ciszę”..tylko jaka to cisza? Cisza która zabija i boli że aż strach? Która oczyszcza? Czy ta Twój dom? Dobry wiersz do „ uregulowania-:)cokolwiek to znaczy…pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi