Sylvia Opublikowano 2 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2024 góry Skandynawii suto oblodzone połyskują bladym światłem w lawinie spojrzeń w przydrożnych barach kubki są białe i podają w nich rozpuszczony śnieg zbierany nad ranem ze wzgórz jemy dziś razem kolację na zimno – tylko nie mów że w zaspach toniesz czekam na zewnątrz, próbując ocalić sześciokąt lodu na rzęsie góry Skandynawii suto oblodzone połyskują bladym światłem w lawinie spojrzeń w przydrożnych barach kubki są białe i podają w nich rozpuszczony śnieg zbierany nad ranem ze wzgórz jemy dziś razem kolację na zimno – tylko nie mów że w zaspach toniesz czekam na zewnątrz, próbując ocalić sześciokąt lodu na rzęsie 7
Nata_Kruk Opublikowano 2 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2024 Pomroziłaś na całego w wierszu... czuć ten chłód.. pomiędzy.. osadzone wszystko w górach Skandynawii... :) Bardzo ładna puenta, a gdyby.. na rzęsach (?) sześciokąt lodu, jaka by nie była wyobraźnia, przykryje na chwilkę więcej niż tylko jedną rzęsę. Pozdrawiam.
Monia Opublikowano 3 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2024 @Sennek Sporo chłodu bije z twojego wiersza.Skandynawia jak najbardziej oddaje jego klimat.Pozdrawiam ;)
wierszyki Opublikowano 3 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2024 (edytowane) Pięknie. Ni to prawda ni fantazja, nie wiadomo ;) Zdarzyło mi się raz pić roztopiony kawałek lodu, okropność, w sumie w sam raz do czegoś gorzkiego. :)) Edytowane 3 Lutego 2024 przez et cetera 🙂 (wyświetl historię edycji)
poezja.tanczy Opublikowano 4 Lutego 2024 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2024 @Sennek Dzieje się, i mroźna zima Tylko myśl się słabo trzyma Fajnie, podoba mi się klimat wiersza Pozdrawiam, M.
Sylvia Opublikowano 9 Lutego 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2024 @Nata_Kruk Mam dziwne skojarzenia ze „stawaniem na rzęsach” Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , a tak serio to l.mn. nieco mi obciąża tę śnieżynkę. Dziękuję za wpis. pozdrawiam @Monia Dziękuję Moniu, pozdrawiam @et cetera Z nutą fantazji.. :) Dziękuję @poezja.tanczy Tak pod aurę, miło że zerkasz. pozdrawiam 3
Amber Opublikowano 11 Maja 2024 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2024 @Sennek zmrożony zachwyt na rzęsie. Pozdrawiam :) 1
Rekomendowane odpowiedzi