Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

(wieczorny deszczyk)

iwonaroma

Rekomendowane odpowiedzi

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@jan_komułzykant :)

Ślicznie:)

Dziękuję

@et cetera :) oj szklana ;)

Twoja propozycja b.poetyczna, ładna lecz chciałam żeby pierwszy wers korelował z trzecim, gdyby drugiego zabrakło.

Dziękuję :)

@Lidia Maria Concertina :)

Podziękowania

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• To tylko - małe pudełko   Moja głowa, ciało, dusza, atomy, mikrocząsteczki – wszechświata miazga bez kształtu, bez granic.   Twoje wibracje z głębi muszą mnie złożyć na nowo, w kosmiczną masę, w puls wszechrzeczy, w paradoks – kot Schrödingera w ciemnej materii.   Bez Ciebie – zniknę całkiem      It’s only - small box   My head, body, soul, atoms, microparticles— the universe’s pulp without shape or bounds.   Your deepest vibrations must piece me together again, into cosmic mass, the pulse of all things, a paradox—Schrödinger’s cat in dark matter.   Without you—I vanish totally P
    • @Arsis są momenty a i całość niczego sobie. Czasami, jak na mój gust, meandrujesz za daleko od epicentrum. 
    • Zawieszona w oczekiwaniu Na może tak, na może nie Jak w lustrze się przeglądam   Gdy nie odbieram telefonu Mówiąc milcząco Że nie chce mi się gadać I nie oddzwaniam Z zamierzenia Z zaniechania Z zapomnienia   Gdy zwlekam z odpowiedzią W niezdecydowaniu Trzymam w niepewności Zostawiając sobie furtkę Na możliwe opcje Na inne priorytety Na swoje nastroje   Poddaję w wątpliwość Tę swoją wolność Dane sobie prawo   Nie znam odpowiedzi
    • @Andrzej P. Zajączkowski właśnie czytam "Śledztwo" Lema - kompatybilny klimat. 
    • @Leszczym   A co mam robić? Mam pić wódkę i słuchać wojskowych piosenek? Tak przy okazji: mam jeszcze wódkę w lodówce - stoi ona tam od Narodowego Święta Niepodległości, jasne: piłem sobie z moim kolegą w moim mieszkaniu, poza tym: jestem pogańskim racjonalistą - libertynem i intelektualnym biseksualistą - uniwersalnym, także: założyłem lożę - Loża Akademii Wolnego Seksu i Monika jest zainteresowana i jakoś milczy, zamiast: teorię zamienić w realną praktykę.   Łukasz Jasiński 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...