violetta Opublikowano 20 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2024 @Somalija dobra jesteś, dwa dni mam w domu, a trzy dni w biurze:) już planuję urlop, superowa sprawa. Arsisa uwielbiam, gdy opowiada głupotki:)
Somalija Opublikowano 20 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2024 @violetta Może Cię podrywa, mi dał dwa razy kosza, więc masz szansę... 1
violetta Opublikowano 20 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2024 @Somalija mam taką nadzieję:)
Somalija Opublikowano 20 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2024 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Włodzimierzu, zejdź na ziemię, Twoja koleżanka ma jutro imieniny... Będzie obrażona, wiesz jakie są kobiety, koniecznie robią wokół siebie zamieszanie... Edytowane 20 Stycznia 2024 przez Somalija (wyświetl historię edycji)
Arsis Opublikowano 20 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2024 (edytowane) @violetta cząstki bez-masowe to nie głupotki, one istnieją, np fotony, które należą do grupy tzw bozonów. fotony to inaczej światło... promień światła nie ma masy... @Somalija czy wiesz, Aga, że kiedy stanęłabyś np na szczycie mount everestu, to czas biegłby u ciebie odrobinę szybciej niż na powierzchni ziemi,w dolinie? znalazłabyś się o ułamek sekundy w przyszłości... oczywiście byłyby to wartości niezauważalne, ale zasada jest taka, że im większa grawitacja, tym wolniej płynie czas a im wyżej (dalej od ziemi to grawitacja słabnie) Dlatego uważa się, że we wnętrzu czarnej dziury czas stoi w miejscu, jak również nie ma tam i przestrzeni. wszystko tam jest sprasowane do doskonałego absolutu, do punktu, do osobliwości... Edytowane 20 Stycznia 2024 przez Arsis (wyświetl historię edycji)
Somalija Opublikowano 20 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2024 @Arsis To bardzo ciekawe, ja czasem myślę, że jestem w czarnej dziurze...
violetta Opublikowano 20 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2024 @Arsis odżywiam się fotonami, to wiem :) dlatego jestem taka młoda :)
Arsis Opublikowano 20 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2024 @violetta wiem, one spływają po tobie, po twojej skórze lśniącymi w słońcu perlami, rozpromieniając ją miliardami iskier, sprawiając, że stałabyś się istotą z blasku... @Somalija nie możesz być w czarnej dziurze, ponieważ po przekroczeniu horyzontu zdarzeń stałabyś się częścią niezbadanej osobliwości... 1
Somalija Opublikowano 21 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2024 @violetta @Arsis Ale gruchacie, jak dwa gołąbki... perły, iskry... muszę odfrunąć... zanim które mnie okrzyczy...
Kasia Koziorowska Opublikowano 21 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2024 Widzę, że Wiersz z lekka kontrowersyjny. ;) Ale to świadczy o tym, że jest bardzo dobry. Pozdrawiam serdecznie. 1
Moona Opublikowano 21 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2024 Polityczny kabaret zawsze dostarcza materiału ;)
Somalija Opublikowano 21 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2024 @Moona Ostatnio jest klęska urodzaju... Dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Tectosmith Opublikowano 27 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2024 @Somalija Sama prawda. Biedna ta Polska z tymi politykami niestety :-(
Somalija Opublikowano 27 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2024 @Tectosmith Jestem w kropce... w tamtym roku złożyłam dokumenty o dotację rządową. 20 grudnia miała być odpowiedź i do wczoraj nic nie było... Zamknęłam stary rok i wzięłam wolne... nasz kraj stanął w rozkroku... poświęcę ten czas na odpoczynek. Mam ochotę napisać wiersz o Kaczyńskim, jak wyciągnął śrubki z naszego państwa, stanął ponad prawem i rozwalił kraj... ,,O jednym takim, co ukradł prawo" ...
Tectosmith Opublikowano 27 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Faktycznie nie miła sytuacja. Jeśli nadal nie będą odpowiadać może da się jakoś o sobie przypomnieć? Da się tam zadzwonić czy napisać maila? A pisz. Ja ciągle pamiętam o "Dwóch takich co ukradli księżyc" :-) Co prawda podobno Lech był tym lepszym bratem, ale jeśli się nie mylę to Wałęsa obu wywalił.
Somalija Opublikowano 27 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2024 @Tectosmith Przypominam się od 2 stycznia... niestety jedna informacja jaką uzyskałam, to że sprawa jest zamrożona... Nie będę bić głową w ścianę, wzięłam wolne, posprzątam mieszkanie, umyję okna i zrobię porządek w szafie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Nie kojarzę tego filmu, ale kojarzę piosenkę ,,Marchewkowe pole" czy coś koło tego, fajna była... muszę poszperać w internecie
violetta Opublikowano 27 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2024 @Somalija o jaką dotację, na co?
Tectosmith Opublikowano 27 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2024 @Somalija No to jest właśnie piosenka z tego filmu. Grali tam właśnie bracia Kaczyńscy jako dzieciaki :-) Oglądałem w dawnych czasach jako dziecko, ale już nie pamiętam :-)
Somalija Opublikowano 27 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2024 @violetta Spokojnie Viola, to nie są pieniądze do mojego portfela...
violetta Opublikowano 27 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2024 @Somalija a do czyjego? Pieniądze szczęścia nie dają:)
Rekomendowane odpowiedzi