hania kluseczka Opublikowano 19 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2024 pan m wierzy w naukę dlatego boi się zaglądać w lustro bez maski po niedokończonych miesiącach odkażania swojego odbicia oraz pozbyciu się wszystkich resztek białkowego kapsydu wirusa z zakończenia sumiastych wąsów pan m w końcu ostatniego mgnienia wiosny postanawia opuścić wysterylizowany dom i odwiedzić ukochane wnuki w pasie szahida 2
Radosław Opublikowano 19 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2024 @hania kluseczka Haniu, wybacz że tak skaracam dystans, ale przechodząc do treści, po przeczytaniu zastanawiam się czy nauka potrzebuje wiary w nią?
hania kluseczka Opublikowano 19 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2024 @Radosław skracaj :) nie wiem, zapytaj tych co wierzą w nią dla mnie, na ten moment nauka została prostytutką, sprzedaje się każdemu (czytaj korporacje) kto więcej zapłaci, żeby jeszcze więcej z niej wyciągnąć, już nie służy ludziom nauka niczemu jest niewinna, bo wracając do tytułu, to "ludzie ludziom zgotowali ten los" , bo naukę, czyli dorobek ludzi mądrych, można też wykorzystać dla dobra innych, no ale lepiej nim handlować i zarabiać pieniądze, których wciąż mało, mało, mało, zwykłym bandytom 1
Radosław Opublikowano 19 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2024 @hania kluseczka Teraz naświetliłaś problem z innej strony. Mam na myśli naukę, a nie "skracanie". ;) Jednak to o czym piszesz to zwykłe oszustwo i naciąganie. Podobnie jak wprowadzanie narracji do faktów, czy zestawianie ze sobą danych, żeby, no właśnie ... Tu nie ma co skracać, tylko pozostać w objęciu prawdy ;)
hania kluseczka Opublikowano 20 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2024 @Radosław a wiesz jaka jest prawda? ja nie wiem, prawda nie jest prosta, to nałukowo dowiedzione ps. nauka nie potrzebuje wiary w nią, to nie bóg, daje namacalne dowody swojego istnienia, szkoda, że coraz częściej jest wykorzystywana przeciwko ludziom i że się handluje, dorobkiem mistrzów ceremoniału, często nieświadomych, tego do czego ich myśl zostanie wykorzystana, przez bandziorów, z wielką kasą @Radosław a co to jest nauka, wg ciebie? 1
Leszczym Opublikowano 21 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2024 @hania kluseczka Fajne :))
Radosław Opublikowano 21 Stycznia 2024 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2024 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Według mnie ? Nauka to rozwój, kiedy się uczę, np na błędach ;) 1
hania kluseczka Opublikowano 21 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2024 @Radosław cóż za wymijająca odpowiedź;) @Leszczym no to fajnie :) 2
Rekomendowane odpowiedzi