Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Raz w roku, przez kilkanaście dni, kwitnie duma matki. Kwiat, który kochała bardziej, niż własne dzieci. Kwiat, do którego nie mogliśmy podchodzić, ani bawić się w pobliżu. Każde łamanie zakazów skutkowało bolesnymi konsekwencjami.  

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Siedzimy na werandzie, jemy lody, pijemy wino i patrzymy na nasze bawiące się dzieci. W pewnym momencie kolorowa piłka uderzyła w krzew. Zamarliśmy... Równocześnie wstrzymaliśmy oddech, czekając na histeryczny krzyk, na ostrą dłoń przy twarzy, ale w pobliżu śpiewał tylko trznadel.   Wieczorem wykopałam peonię przeklęty kwiat matki i spaliłam. Stałam nad dymiącymi resztkami rośliny, ocierając łzy. Następnego dnia rano zadzwoniłam do rodzeństwa. Śmialiśmy się skradzionym, dziecięcym śmiechem.    
    • @LessLove    

aż taka kreatywna nie jestem ale wymyśliłam taki poradnik, dla kobiet coś w stylu : jak przetrwać ze złośliwym mężczyzną specjalizuję się w trudnych, męskich przypadkach mam nadzieję, że ktoś go przeczytał i korzysta z rad   ja niestety nie przeczytałam  
    • @wrzosyicynamon Jeśli to początek drogi poetyckiej, to pamiętaj, żeby w przyszłości unikać rymów gramatycznych, czyli czasownik-czasownik, przymiotnik-przymiotnik. Twój wiersz jest bardzo przeczasownikowany, ale początki takie są. Zamiast lajka zostawię

Powodzenia!    
    • pustostany   licho chichot puste pole babie lato patyk kamyk sieć pajęcza    lelum wiatru wyjce wierzba  kurnik pusty rosochaty    wieniec z trawy suche pióra puchy lecą   to dla wiedźmy diabłów polnych  świątek śpiewa  i kapliczka wiatr rujnuje pośród lasów    strach na wróble siedzi tam od dobrych wieków   głaz i lampka  tam przy drodze  ćmy zwołuje jak latarnia i robaczki  świętojańskie    obłęd nimfy leśnej niesie  się po lesie...
    • @piąteprzezdziesiąte dzięki serdeczne

• Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...