bronmus45 Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2023 ~~ Spotkać ją możesz w każdym miejscu - zdolna zaskoczyć niespodziewanie, jej dotyk czujesz całym sobą z nadzieją, że już tak zostanie .. Miłość - bo o niej tutaj mowa, gdy Cię omota z mocą wielką, snujesz się cieniem po ulicach - czasem pogonisz za .. butelką. Wiara w jej wieczność często pryska - takiej nieliczni doznać mogą; nagle okazać się więc może - że ta jedyna jest już .. mnogą. ~~ 7
Moona Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2023 Gdy miłość odchodzi to znak, że była przejściowym uczuciem. A uczucia to jedna ze składowych miłości mz :) Życiowy przekaz :)
sam_i_swoi Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2023 ją, jej, Cię, jej, ta - piękne kwiatki. Wiersz ukazuje paradoksalny charakter miłości, która jest zarówno piękna, jak i bolesna, która daje szczęście, ale też cierpienie. Autor pokazuje, że miłość nie jest stała, nie daje gwarancji i może się zmienić lub zniknąć. Taką miłość nazywam miłocierność czyli ocierając się o cierń/czerń* odznaczeniowo od oczerniania i czernienia
Marek.zak1 Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2023 (edytowane) Tak, spełnionej, trwałej miłości doświadczają nieliczni. Co do tytułu, zawsze przychodzi mi na myśl książka Pierre la Mura Miłość niejedno ma imię". To o dotkniętym genetyczna choroba malarzu Toulouse" Lautrecu, malującym dziewczyny z kabaretów. Edytowane 10 Grudnia 2023 przez Marek.zak1 (wyświetl historię edycji)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2023 (edytowane) każdy kto tu publikuje naraża się na różne opinie chyba że zablokuje komentarz a inwektywy świadczą tylko o poziomie intelektualnym autora inwektyw ale do rzeczy: tym tekstem mnie zaskoczyłeś po twojej rąbanej satyrze zupełnie nie pasują do ciebie zdradź po cichu kto ci to napisał? pozdrawiam ps gwarantujemy dyskrecję Edytowane 10 Grudnia 2023 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji)
bronmus45 Opublikowano 10 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2023 @Jacek_Suchowicz - mogę Ciebie zapewnić, że to nie ten sam, który z kolei podsyła Tobie gnioty, abyś je publikował ..
Jacek_Suchowicz Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2023 no tak, jak nie wiesz jak się masz znaleźć, to się nabzdyczyłeś. Jeśli Ci coś mówią a Ty nie rozumiesz - tzn że obrażają, a tu nie! Dostałeś wyróżnienie, doceń to, nie wszyscy są tacy jak Ty.
bronmus45 Opublikowano 10 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2023 @Jacek_Suchowicz - nie upatruję żadnego wyróżnienia / satysfakcji z odwiedzin takich jak Ty, lub sam_i_swoi - czy jesteś na tyle "kumaty", aby zrozumieć moją odpowiedź? .. wątpię :-(((
Rolek Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2023 No, całkiem zgrabnie wyszło. Rzeczywiście nie pasuje do kodomity....
Nefretete Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2023 @bronmus45 Szczerze się przyznam, że przyciągnął mnie tytuł wiersza i samo zaskoczenie w treści zrobiło miłe wrażenie. Trzy zwrotki: — wstęp — rozszerzenie — zakończenie z puentą /z podobaniem się czytam/ Dlatego sądzę, że tekst z pierwszej ręki, czyli surowy warto badać (tak mi się wydaję, a może się mylę); i tak: ' - zdolna zaskoczyć niespodziewanie i dotyk czujesz całym sobą' /pierwsza propozycja, z którą sam autor nie musi się zgadzać/ 'Wiara w jej wieczność często pryska' Owszem, zgadzam się, że wieczność to substancja Boga. Do słowa 'pryska' dodałbym coś, np. czar, bańka: 'Wieczność jak bańka często pryska' /można kombinować ze słowem wiara i czar, mnóstwo możliwości pozostawiam autorowi wiersza/ *************************************************** Konkludując, napiszę, że tekst się podoba! Pozdrawiam
Jacek_Suchowicz Opublikowano 11 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Dared Opublikowano 12 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2023 @bronmus45 Z miłością jest jak z paleniem, ze dwadzieścia razy rzucałem, zawsze się udało
Rekomendowane odpowiedzi