Ewelina Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 (edytowane) w zapachu twojej cichej obecności w płomieniu spojrzeń stąpam na palcach - dbam o wygładzone niewinne gesty pragnieniem gniotę zakamarki warg jestem jak gołębia biel i niebiański puch frunę nisko dudniąc rozrostami tęsknot niesie mnie wiatr przedartych uczuć - szamocze dźwiękami w kapryśną noc na puchatej kołdrze kładę się wygodnie zasypiam najpiękniej jak tylko potrafię ustami rozchylonymi w kształt serca kuszę i sennym spojrzeniem pozornie otwartym szukam cię w rozwidleniach przestrzeni na każdym rogu łóżka i na podłodze tańczę przed tobą w bieli ponętnej szum traw i słodycz lilii w krwiobiegu niosę Edytowane 3 Grudnia 2023 przez Ewelina (wyświetl historię edycji) 7
Gizel-la Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @Ewelina pełen tęsknoty, ale - wcale nie smutny, wręcz, pobłyskujący iskierkami nadziei wiersz 1
Ewelina Opublikowano 3 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @Gizel-la a tak, racja, racja. Nadzieja to ogromna siła. Dziękuję że zajrzałaś :) Pozdrawiam. 2
Alicja_Wysocka Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @Ewelina Poetycznie tęsknisz Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to ładne, nieznajome, też muszę się tam wybrać :) 1
Ewelina Opublikowano 3 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @Alicja_Wysocka nieznajome kusi i rozbudza wyobraźnię... :) Taka nasza ludzka natura. Pozdrawiam ciepło Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Ewelina Opublikowano 3 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @violetta święta się zbliżają :)
Tectosmith Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @Ewelina Super wiersz. Czuły, zmysłowy, malowniczy a forma wyjątkowa, jak na Ciebie i świetnie się w niej odnajdujesz. Pozdrawiam ciepło :-) 1
Ewelina Opublikowano 3 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @Tectosmith dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pomyślałam, że napiszę inaczej niż zazwyczaj, to taka odmiana. Cieszę się, że Ci przypadła do gustu i mam nadzieję, że nadal mimo formy to jest takie "moje" Pozdrawiam serdecznie 1
Tectosmith Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @Ewelina Jest nadal Twoje w stu procentach, ale tak bardzo inne. I super. Jak napisałem wcześniej, w tym kolorze też Ci do twarzy :-) Warto trochę poeksperymentować. Bardzo miło się czytało. 1
staszeko Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 Żaden debiut; smak dojrzałego wina. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Ewelina Opublikowano 3 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @staszeko bardzo ładnie podsumowałeś Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Rafael Marius Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @Ewelina Całkiem udany debiut w nowej formie podobnej do mojej. Ale treść to już raczej po staremu w moim odczuciu. 1
Ewelina Opublikowano 4 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2023 @Rafael Marius dziękuję :) Taki debiut :) Treść oczywiście taka, od dawna przeze mnie zawłaszczona. Piszę o sprawach, które mnie zajmują choćby umysłowo. Jestem w tym spójna, szczera wobec siebie i Czytelników. 1
Rekomendowane odpowiedzi