Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Dziękuję :). Co do "przerabiania", to znalazło się ono w komentarzu do tego mojego opowiadania sprzed lat. Z tego co pamiętam, to w tamtych czasach myśmy "przerabialiśmy", kolejne lektury i chyba nawet pani profesor tak o tym procesie mówiła. Niestety, mam problem ze znalezieniem zamiennika dla tego słowa, bo np. "omawianie" nie odzwierciedla dokładnie tego, co chciałbym wyrazić. Podstawowym elementem "przerobienia" lektury było jej przeczytanie, omówienie powinno następować dopiero po nim, aczkolwiek wiem, że jest również możliwe z pominięciem tego etapu. W związku z powyższym, chyba najlepiej będzie, jeśli usunę ten fragment z "przerabianiem". Nie jest on częścią opowiadania, a do komentarza/wstępu też wiele nie wnosi.  Dzięki za poświęcony czas i życzliwość. Pozdrawiam :)  
    • @złote serduszko można się też nie doczekać zwłaszcza jeśli samemu skąpi się prostych gestów innym Kredens pozdrawia 
    • @lena2_ proste prawdy się odkrywa Pozdrawiam serdecznie Kredens 
    • krążę wciąż wokół jednej myśli dychotomii (albo dwoistości?) z jednej strony artysta (poeta!) z drugiej nic nad worek na kości   prowadzę tę walkę (za mocno? za duże to słowo? potyczkę?) i nie wiem czy słuchać własnego sumienia czy to już będzie patetyczne?   tak głowę wychylę za okno i nie wiem samemu co mówić co czuję - po burzy duch ziemi się budzi czy zapach niedomytych ulic   więc głowę chowając pokornie już nie wiem jak witać dzień nowy czy śmiać się i pisać - o słońce! czy może - reaktor jądrowy?   myślę - czy Monet by nie mógł malować refleksów na moich kałużach? czy wielki artysta potrafi być mały a mała sztuka potrafi być duża?   czym chcę być w przyszłości? spikerem? dziwakiem, gadułą, rzeźbiarzem? czy ludziom zawsze muszę patrzać w serce, czy lepiej im patrzeć na twarze?
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Cieszę się, że ktoś w ogóle doczytał do tego miejsca :)   Pozdrawiam.        
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...