sam_i_swoi Opublikowano 29 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2023 kocha lubi szanuje nie chce nie dba dziękuje jak listek akacji śnieżynki wróżą zimową aurę pada śnieg pada śnieg sypie śnieżynkami a Mikołaj jedzie już jedzie już saniami hej! i królowa śniegu i bałwanek renifery jedne sanie drugie sanie za saniami jeszcze cztery święta święta jadą już parami razem z prezentami czy choinkę czas ubierać czy rozświetlą się te święta czy będziemy je pamiętać niech się cieszą dzieci małe i te większe bo tak tylko można radość im zostawić niewiadome ilu będzie jeszcze sierotami 1
Tectosmith Opublikowano 1 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2023 @sam_i_swoi Pozornie tylko banalny wiersz. Puenta odkrywa jednak brutalną prawdę za zasłoną radości. Z początku mi się nie spodobał, ale spojrzałem na wiersz z innej strony. Pozdrawiam.
sam_i_swoi Opublikowano 1 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2023 @Tectosmith nie jestem dumny z tekstu, to był spontan ale dzieje się w nim jak w życiu, mikołajkowa atmosfera powodująca radość (banał), a skutki wojny, i mam nadzieję, że wszczepiłem myśl - przecież tak nie musi być... Pozdrawiam.
Tectosmith Opublikowano 1 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2023 @sam_i_swoi Uważam, że możesz być zadowolony. Przekaz jednak nie jest aż tak bardzo oczywisty i myślę, że wiele osób nabrało się na tą banalną radość. Warto jednak popatrzeć raz jeszcze. Pozdrawiam ponownie. 1
Gizel-la Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @sam_i_swoi Zima i święta - tutaj radość może kontrastować z tragedią. A oto jeszcze jeden przykład potwierdzający fakt, że nie tylko wojna niesie ze sobą ofiary. Same święta również... (przepraszam, że nie na temat, ale tak mi się skojarzyło, jak przeczytałam Twój wiersz) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
sam_i_swoi Opublikowano 3 Grudnia 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2023 @Gizel-la Bywa i tak, miłej niedzieli, dzięki i pozdrawiam. 1
Rekomendowane odpowiedzi