Ten utwór został doceniony przez użytkowników. iwonaroma Opublikowano 22 Listopada 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2023 szukam bo boli znajduję w niektórych lecz to mija drążę więc w sobie będzie na zawsze 15
error_erros Opublikowano 22 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2023 @iwonaroma Z góry przepraszam, jeśli pokalam Twój wiersz swoim wisielczym usposobieniem, ale czytam go tak, że peel szuka tak naprawdę cierpienia - i to je nazywa ukojeniem. Cierpię, więc jestem. Ludzie przychodzą, zadają cierpienie i odchodzą, a to nie wystarcza, bo zawsze coś musi uwierać. Zawsze, stale musi być coś, co wprawia w dyskomfort i to musi być pewne i zawsze na wyciągnięcie ręki. Dlatego trzeba wygrzebać to z samego siebie. Tak pozwalam sobie to widzieć i z takim widzeniem się utożsamiam. Wątpię, byś właśnie to miała na myśli, pisząc ten wiersz, ale proszę, pozwól mi rozumieć go po swojemu ;> 1
Rafael Marius Opublikowano 22 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak z mojego introwertycznego punktu widzenia to lepiej w sobie poszukać. 1
Nata_Kruk Opublikowano 22 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2023 Iwonaroma.. dla mnie, perfekcyjnie. Pasuje mi bardzo 'to' maleństwo. Jak to Ty piszesz tutaj, chyba... zdrówka... :) 1
duszka Opublikowano 22 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2023 @iwonaroma Poruszyłaś mnie tymi kilkoma słowami... A słowem "drąźę" - szczególnie, bo daje mi odczuc, jak trudno w sobie samym to ukojenie znaleźć. Ale jest wtedy trwałe. To chwile wewnetrznej harmonii, łagodnie ożywionego porządku. Pozdrawiam :) 1
iwonaroma Opublikowano 22 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) Naprawdę, nie ma za co przepraszać;) Tak, myślałam odwrotnie, tj. że czasem ludzie, sprawy, natura itd.przynoszą ukojenie, ale to nie jest ukojenie trwałe. Ale w sumie masz rację, bo jest też tak jak piszesz. Poza tym cierpienia nie można ignorować, bo lubi się mścić;) Rzeczywiście, nic tu pod dywan na dłuższą metę nie da się zamieść, trzeba to z siebie wydrążyć, wygrzebać - jak piszesz. Jednak po wygrzebaniu - nie hołubić i adorować :) tylko jakoś to zutylizować. Inaczej będziemy cierpieć wiecznie :( Dzięki za kmt i głos. Dokładnie. Dzięki:) :)) Cieszę się i... oczywiście zdrówka :) :) Jasne, trudno drążyć w sobie, bardzo trudno. Drążenie na zewnątrz jest łatwiejsze ale nas nie oczyści. Dzięki i również pozdrawiam:) @Monia @wolnosc_mojej_duszy @Corleone 11 Bardzo dziękuję:) 4
Corleone 11 Opublikowano 22 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2023 @iwonaroma Bardzo proszę Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .
Jacek_Suchowicz Opublikowano 22 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2023 (edytowane) szukanie szczęścia dość często boli żyć szczęściem innych to nie możliwe miast siebie drążyć na świat otworzyć serce i duszę a samo przyjdzie :) Edytowane 22 Listopada 2023 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji) 1
iwonaroma Opublikowano 23 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Prawda :) Ale czasem zapominamy o otwarciu się na świat wewnętrzny... Dziękuję:) @kwintesencja @Tectosmith Podziękowania:)
iwonaroma Opublikowano 23 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2023 @Waldemar_Talar_Talar @Radosław @Leszczym @Starzec Dziękuję:) 1
iwonaroma Opublikowano 24 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2023 @Natuskaa :) dzięki
Rekomendowane odpowiedzi