Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Leszczym Opublikowano 22 Listopada 2023 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2023 Zrobię, co zrobić trzeba tak: podbiję do niej tej dziesięć na dziesięć (jak kochać to przecież trzeba za coś) i w sytuacji ledwiusieńko na tak z prawdziwą trudnością wysępię telefon Wezmę cztery oddechy by poczuć że tak trzeba co nie ulega wątpliwości i zadzwonię z realną bajerą Potem jej kupię BMW i opowiem dziesięć historii (jakich świat jeszcze nie słyszał) i wręczę jej dziesięć wierszy (a każdy z nich niczego sobie) W tak zwanym międzyczasie zadzieją się ważne sprawdziany łóżkowe (egzaminy ponoć po coś tu są) uczynię też wszystko o co mnie poprosi (jest tutaj oj jest o co prosić) No i jesteśmy w domu... (dom duży, szeroki i wzajemny) (w domu – jak w każdym - z miłością może być różnie). Warszawa – Stegny, 22.11.2023r. 17
error_erros Opublikowano 22 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2023 @Leszczym O kurde, brzmi jak zaplanowany... ten, no... plan xD Nieźle tę historię miłosną poprowadziłeś, już bardziej płasko się chyba nie dało. Ale mam nieodparte wrażenie, że właśnie o to chodziło. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Normalnie bym nie zdzierżył tego "zadzieją się", ale w sumie nawet to pasuje do ogólnego charakteru wypowiedzi. Traktuję więc to jako zamierzoną stylistykę. Poza tym te dwa wersy są zabawne xD 1
Leszczym Opublikowano 22 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2023 @error_erros Fakt żart, ale w sumie siliłem się na wiersz jakiś taki niezły, co jest tym bardziej może zabawne :D
Leszczym Opublikowano 22 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2023 @violetta Okaże się w praktyce. Na ten moment zbieram wiersze ;) 1
Rafał Hille Opublikowano 22 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2023 podoba mi się, lekkość stylu niebanalność spojrzenia! :) 1
Leszczym Opublikowano 22 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2023 @Rafał Hille Kurczę, a w sumie bałem się Twojego komentarza pod tym czymś, choćby dlatego, że bardzo sobie cenię Twoją Twórczość ;)
wolnosc_mojej_duszy Opublikowano 22 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2023 @Leszczym podmiot liryczny ujął mnie planem napisania tych wierszy - dziesięciu. Jak dla mnie reszty nie trzeba robić;)) Fajne i zabawne, choć brakuje mi interpunkcji ;) Ale nie marudzę - bo dużo się tam dzieje w tym wierszu - nawiasy, dopowiedzenia, wykrzyknienia, błagania Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ściskam i pozdrawiam:) 1
Leszczym Opublikowano 22 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2023 @wolnosc_mojej_duszy Jakby co - tak tylko nieskromnie zaznaczam - pl napisał już tutaj tych wierszy z 800 albo i lepiej, a ona i tak niewzruszona, co prowadzi do wniosku, że ta reszta i owszem ma znaczenie ;)) Również serdecznie pozdrawiam, a uściskać w sumie nie mam jak :// 1
wolnosc_mojej_duszy Opublikowano 22 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2023 @Leszczym Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiesz co - moje podmioty liryczne mają podobne zmartwienia - jak ich nie zabijam, to są nieszczęśliwie zakochane. Zawsze ich zmuszam do cierpienia - ktoś mnie kiedyś nazwał Białą Sadystką (przez wiersze białe, które głównie piszę ;) Twojemu PL życzę, by po prostu zabił kiedyś swoją miłość - albo chociaż wyrwał serce ;))) Będzie bardziej poetycko :) 1
slow Opublikowano 22 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2023 (edytowane) @Leszczym może się uda...i będzie...Happy Ending ;):) Edytowane 22 Listopada 2023 przez slow (wyświetl historię edycji) 1
Leszczym Opublikowano 22 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2023 @wolnosc_mojej_duszy Prawdę mówiąc nie bardzo umiem "odebrać" Twój komentarz :// Jeśli rozumieć to w ten sposób, żeby wiersze były bardziej "niemiłosne" to całkiem możliwe, że w tym bałaganie za oknem i to całkiem szybko dojdę do podobnych wniosków :) @slow Może się uda, kto wie, ale równie dobrze albo i lepiej może się nie udać :// Taki lajf po prostu :// 1
wolnosc_mojej_duszy Opublikowano 22 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2023 @Leszczym a już widzę jakie faux paux tam popełniłam w komentarzu - to "będzie bardziej poetycko" odnosiło się do sposobu uśmiercenia bohaterów wierszy, a nie do Twojego wiersza :)) Przepraszam za to niedopatrzenie! Bo mogłeś zrozumieć, że jest za mało poetyckości w Twej poezji - a nie takie były intencje :)) 1
Leszczym Opublikowano 22 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2023 @wolnosc_mojej_duszy W wierszach można zabijać na 100 sposobów. Peelowi zrobić krzywdę no różne takie :)) Jestem za wolnością w sztuce i również u mnie białe wiersze dominują, ale to dlatego, że innych pisać po prostu nie potrafię, a inna sprawa, że te podobają mi się najbardziej. Ja tylko nie chciałem odebrać Twojego komentarza bardziej dosłownie :// Tylko tego nie chciałem zrozumieć ;) 1
wolnosc_mojej_duszy Opublikowano 22 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2023 @Leszczym no dobrze - grunt to się zrozumieć :) 1
Leszczym Opublikowano 22 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2023 @wolnosc_mojej_duszy I tego się trzymajmy. Swoją drogą wyczytałem gdzieś w komentarzach, że rozmawiam z Tobą ugruntowaną forumowiczką i w sumie jestem ciekawy, czy znam Twój poprzedni nick (o ile taki był).
wolnosc_mojej_duszy Opublikowano 22 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2023 @Leszczym Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie, jestem tu od kilku dni - nigdy nie miałam tu konta. Za to wiersze piszę i publikuję od dwóch lat, na innej platformie, z której znam parę osób tu :) 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 22 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2023 A potem pusty portfel i praca, a w twoim domu - jędza? Łukasz Jasiński 1
Radosław Opublikowano 22 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2023 (edytowane) Serce za lekkość, poczucie humoru. Forma, wtym władanie słowem pozostwia moim zdaniem wiele do życzenia, ale ujecie tematu broni całości. Edytowane 22 Listopada 2023 przez Radosław (wyświetl historię edycji) 1
Leszczym Opublikowano 22 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2023 @wolnosc_mojej_duszy A tomik jakiś masz? Zbieram i chętnie kupię... @Łukasz Jasiński Bywa i tak :// @Radosław Tak, tak, forma do kitu. Zgadzam się, że można byłoby lepiej napisać :// tylko, że ano właśnie nie bardzo umiem ://
Rekomendowane odpowiedzi