Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane

Nie ma edycji historii do wyświetlenia lub ten wpis był edytowany przez moderatora.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Napisanie każdego wiersza ma sens.
    • @wierszyki Pięknie opisujesz ostatnią drogę, może widziałaś z okna, jak przyjechała karetka i zabrała kogoś "spod paczkomatu", mioże wyobraziłaś sobie posdobna historię ... A swoja droga, to musiałam sprawdzić, co znaczą niektóre słowa (gwara poznańska?) i wtedy wiersz nabrał dla mnie jeszcze większej głębi.
    • @vioara stelelor Tak pewnie też można. Myślę, że peel przechodzi pewien proces i jest dla niego nadzieja.
    • @Nikodem Piękna przekwitająca miłość.
    • @hollow man Wydaje mi się, że dla peela w tym wierszu poezja (tak interpretuję niteczkę) staje się aparatem poznawczym, przy pomocy którego podjęta zostaje próba wejrzenia w głąb siebie samego. Ten aparat jednak okazuje się ułomny, niefunkcjonalny. Może dlatego, że budowanie sensu wymaga odwagi i odpowiedzialności za znaczenia. Nie da się zdefiniować sensu (istnienia) bez żadnych odniesień. A w tym wierszu peel dopiero tych odniesień szuka, żeby się określić wobec swojej własnej tożsamości. I nic z tego się nie klei.  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...