Lady_Supay Opublikowano 10 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 ciasno skrępowane ruchy uniemożliwiają czułe gesty sztucznie nadawana miękkość z każdym dniem bardziej szorstka dziś przyszyłam oczy misiowi od ciebie już guzik widzi gdy zapinasz dziurki od rana się prujesz -- na łaty brak miejsca właśnie wyrosłam z ciebie
Lady_Supay Opublikowano 10 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Arenko, dziękuję Ci za szlif w warsztacie :) Pozdrawiam ciepło.
Agnes Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 czytałam już w warsztacie, ale nie miałam jakoś czasu na skomentowanie, wybacz...:) powiem Ci że mam dużo zastrzeżen, po piersze, tytuł odsłania już prawie wszystkie kary...Uboczne skutki rozwoju, czyli śmietnik w sercu. wg mnie to za dużo. szczególnie że to jest meritum wiersza. ( może po porstu : uboczne skutki rozwoju?) dalej, podoba mi się pierwsza strofa, ale zobacz, później to już trochę wszytsko jest za blisko siebie (wyrosłam, skurczyłeś się, jest za ciasno), same czynności na małej przestrzeni, to mi zgrzyta... troche przykróciłabym też 3 strofę, 4 wg mojego mniemania jest wporządku, wprowadza coś nowego, jakiś nowy motyw, końcówka przewidywalna...ale może zostać... no widzisz , tak/nie:) może po prostu to już zbyt znany motyw...sama nie wiem, kiedyś też coś o tym pisałam, ale może coś zmienisz jeszcze:) buziak Agnes
Ona_Kot Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 on guzik widzi a ty się prujesz na bazie tego, że miś guzik widzi można stworzyć coś znacznie lepszego niż to tutaj pozdrawiam
Lady_Supay Opublikowano 10 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Zmieniłam wszystko. Mam nadzieję, że na lepsze. :) Dziękuję za komentarze. Pozdrawiam
Agnes Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no już lepiej:) hihih, przyznaję
Michał Ziemiak Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Jest naprawdę uroczo - 2 pierwsze zwrotki zbudowane na prostych kontrastach, a mimo to dają z siebie to, co najlepsze. Sprawa misia jest, jak mniemam, sercem wiersza, bo spina ten melancholijny poczatek ze smutnym końcem. Plusik ode mnie! POZDRAWIAM!
Irma Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 jest ok, moze tylko tytul zbyt rozbudowany, zbyt wiele narzucajacy. w praktyce nie zachwyca, ale i nie poraza buduje raczej przyjemne odczucia w kontekscie utworu jako caloksztaltu dosc zgrabnego, w nie do konca przyjemnej tematyce. klocilabym sie czy przeciwienstwem miekkosci jest "szorstka", ale za to "od rana się prujesz -- na łaty brak miejsca" podoba mi sie bardzo. Pozdrawiam, licze na kolejne tak dobre, albo lepsze teksty - Paula.
Lady_Supay Opublikowano 11 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję:)
Lady_Supay Opublikowano 11 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Paulo,postaram się nie zawieść. Dziękuję za pokrzepienie :) Pozdrawiam
Lady_Supay Opublikowano 11 Maja 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kocico, Twoje "lepiej" to ogromny komplement. :) Postaram się, by kolejny wiersz zasłużył na "nieźle" :) Dziękuję pięknie i pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi