Marek.zak1 Opublikowano 13 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2023 Jest taka nienawiść, którą cenię, nienawidzę wyrzucać jedzenie. 7
obywatel Opublikowano 13 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2023 @Marek.zak1 Takoż serek pod pleśniały jak kiełbasa powyborcza, może nawet zabić, uciąć rękę byle nie zmarnować....
poezja.tanczy Opublikowano 13 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2023 @Marek.zak1 Bo marnowanie, to głos jest okazji Bo sprawdzanie, pobudzeniem fantazji Ja tam dojadam po terminie :)
Dared Opublikowano 14 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2023 @Marek.zak1 Podpisuję się pod tym ;-)) 1
Radosław Opublikowano 14 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2023 Tak. Jedzenie jest w cenie i to nie tylko z uwagi na inflację. 1
Marek.zak1 Opublikowano 14 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki:). Nie, nie tylko, to marnowanie ograniczonych zasobów, których i tak nie starcza dla wszystkich. M. Też mi się zdarza, ale głównie staram się nie kupować za dużo. 1
Gość Franek K Opublikowano 14 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2023 (edytowane) Zasadniczo się zgadzam, gdyż daty przydatności do spożycia są dla mięczaków. Jestem minimalistą i nawet w święta zdarzało mi się głodować [byleby było co pić i palić ;)]. Mam za to wątpliwości, czy tu aby nie powinno być dopełniacza Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. (jedzenia). Edytowane 14 Listopada 2023 przez Franek K (wyświetl historię edycji)
violetta Opublikowano 14 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2023 Ja zawsze wylizuję naczynia:) Chociaż ludzie z roztargnienia zapominają o zostawionym posiłku, ale to nie powód, żeby nienawidzić.
Marek.zak1 Opublikowano 14 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Daty przydatności są takie, żeby produkt w temperaturze pokojowej bez problemu wytrzymywał, natomiast w lodówce może wytrzymywać o wiele dłużej. Co do dopełniacza, to znana rywalizacja biernika z dopełniaczem, w której z czasem biernik bierze górę, zwłaszcza w potocznym języku, nie tylko u nas, ale też w niemieckim. Tak więc zastosowałem, jak pasowało do rymu:). Pozdrawiam Nienawidzę samego wyrzucania, bo to marnotrawstwo dóbr, na które pracowali ludzie, zużyto materiały, energię, wodę, a teraz do kosza. Przykre to. Pozdrawiam
violetta Opublikowano 14 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2023 @Marek.zak1 za dużo produkujemy jedzenia, sypią chemię, to już nie jest prawdziwe jedzenie:)
Rekomendowane odpowiedzi