globus Opublikowano 12 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2023 (edytowane) Witajcie, powracam z drugim wierszem w moim życiu, nie chcę pisać nic na siłę, jeśli ten przyjmie się gorzej niż poprzedni to czekam na krytykę, bo szczerze po poprzednim pozytywnym odbiorze czuje lekką presję. Ale mimo to postanowiłem nie pisać niczego na siłę, niczego nie poprawiać, napisać jak najdzie mnie ta "myśl" i się podzielić. Zapraszam. Przywykłem tak Że życie Pozmieniałem całe Po to by nocą Nie szukać już Pocieszenia Przywykłem tak Że przeraża mnie Myśl że mogłabyś Oderwać mnie Od osamotnienia Bo jeszcze Pokażesz znów Że świat I człowiek Się nie zmienia Edytowane 12 Listopada 2023 przez globus (wyświetl historię edycji) 2
obywatel Opublikowano 12 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2023 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tu masz jedyne niedociągnięcie, forma ciekawa, treść może być :)))) Pozdrawiam.
globus Opublikowano 12 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2023 @sam_i_swoi powinno być znowu, prawda? @sam_i_swoi dobra, chyba jednak już zrozumiałem o co chodziło ;)
obywatel Opublikowano 12 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2023 (edytowane) @globus nie, nie powinno być "mi", znowu, znów - zamiennie Staramy się unikać zaimków osobowych, wynikają z treści, jeśli piszesz w pierwszej osobie to takie jak mi, ja , mój są niepotrzebnymi.... Edytowane 12 Listopada 2023 przez sam_i_swoi (wyświetl historię edycji)
globus Opublikowano 12 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2023 @sam_i_swoi o widzisz, to jeszcze inaczej. Dziękuję za wskazówkę! Miłego popołudnia :) 1
Tectosmith Opublikowano 12 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2023 @globus Tak, to prawda. Oni się starają unikać zaimków a ja jednak nie, bo każdy element języka pisanego jest po to, żeby go używać i określać dokładnie to, czego się chce i jak chce się to pokazać innym: 1
Rafael Marius Opublikowano 12 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2023 @globus Mnie się podoba tak jak poprzedni.
globus Opublikowano 13 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2023 @Rafael Marius Dziękuję Ci bardzo! 1
Leszczym Opublikowano 14 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2023 @globus nie wiem, ale chyba nie rezygnuj, całkiem niezłe jak na 2 wiersz :)
Rekomendowane odpowiedzi